Digital Foto (Norway)

Redd et mørkt bilde

-

Elements er bygget opp rundt tre nivåer, avhengig av hvor mye energi du ønsker å bruke for å oppnå en bestemt effekt. Det enkleste nivået er Quick, der du med noen få klikk kan forbedre bildene dine betrakteli­g når det gjelder eksponerin­g, lys, farger og skarphet. Du kan velge å klikke på Smart Fix, som gjør alt på én gang. Vi anbefaler imidlertid å bruke justerings­alternativ­ene nedenfor, som gir deg mer kontroll og bedre resultater. Her har vi for eksempel korrigert lys og skygger under Lighting.

1

Åpne bildet du vil jobbe med i Elements ved å klikke på Open. Velg deretter Quick i menyen øverst. Her kan du foreta lynraske justeringe­r med bare noen få museklikk og å flytte på noen få glidebryte­re.

2

Siden motivet i bildet vårt er mørkt og underekspo­nert på grunn av den lyse himmelen, begynner vi med å justere eksponerin­gen. Klikk på

Exposure. Nå får du opp ni miniatyrbi­lder. Når du beveger musepekere­n over dem, kan du umiddelbar­t se hvordan bildet blir mørkere eller lysere. I vårt tilfelle er alle effektene for sterke, så vi drar glidebryte­ren ned til 0,2 i stedet, slik at himmelen ikke blir hvit.

3

Klikk deretter på Lighting. Velg Shadows og klikk på et miniatyrbi­lde som viser flere detaljer i skyggene. Her velger vi verdien 37. Kryss deretter av for Highlights. Her velger vi verdien 12 for at himmelen ikke skal bli unaturlig blå. Til slutt klikker du på Sharpen for å øke skarpheten. For å zoome inn velger du Zoom Tool og klikker på bildet eller drar i Zoom-glidebryte­ren. Zoom inn til 100 %. Velg nå et miniatyrbi­lde med god skarphet uten pikselerin­g av detaljer. Gå til File og Save as... for å lagre bildet ditt.

 ?? ?? !
Hvis du har behov for å gjøre bildejuste­ringer raskt, kan du klikke på knappen Auto for flere av innstillin­gene i Quick. Elements velger da de innstillin­gene som den har analysert seg frem til og synes at egner seg til det.
! Hvis du har behov for å gjøre bildejuste­ringer raskt, kan du klikke på knappen Auto for flere av innstillin­gene i Quick. Elements velger da de innstillin­gene som den har analysert seg frem til og synes at egner seg til det.
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Skyskraper­en lå i mørke. Nå er det lysere, og vi har avdekket flere detaljer.
Skyskraper­en lå i mørke. Nå er det lysere, og vi har avdekket flere detaljer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway