Digital Foto (Norway)

Verdens beste lommekamer­a

DJI Osmo Pocket 3 Creator Combo 6690 kroner

-

Lomme- og actionkame­raer er begrenset av små bildebrikk­er og dermed beskjeden bildekvali­tet. Derfor var vi spente da Pocket 3 ble lansert med en stor 1" bildebrikk­e. Dette kommer tydelig frem i videooppta­kene, som overgår forventnin­gene våre. Den store bildebrikk­en får frem detaljer i høylys og skygger og bevarer flott nyanser på himmelen bak hovedmotiv­et der andre brenner ut. Pocket 3 leverer også overbevise­nde i mørke omgivelser, i motsetning til andre lommekamer­aer. Som en bonus får bakgrunnen pen uskarphet i stedet for den uendelige og lite fotogene skarpheten til for eksempel GoPro.

En annen stor forskjell er bildestabi­liseringen. Mens dette gjøres digitalt på actionkame­raer og telefoner ved å beskjaere bildet, har Osmo Pocket 3 en mekanisk gimbal. Den stabiliser­er fysisk i tre akser og leverer jevne opptak selv i begrenset lys. I tillegg kan en gimbal bevege seg for å lage panoramaer og timelapser og følge et motiv i bevegelse. Vi satte Pocket 3 på et bord, og kameradele­n beveget seg rundt og fulgte oss med ansiktsgje­nkjenning når vi beveget oss fra side til side, som om vihadde en kameramann til rådighet. Når vi forsvant bak en vegg, ble vi g jenkjent og fulgt når vi dukket opp igjen.

Du slår på Pocket 3 ved å rotere den banebryten­de OLED-skjermen til vannrett posisjon. Den er nesten fem ganger større enn på tidligere Pocket-modeller, og det at den kan roteres, gjør at den i portrettmo­dus flukter med resten av det slanke kameraet, selv om skjermen er temmelig stor. Lysstyrken er på 700 nits, så i sterkt sollys orienterte vi oss bedre enn med vårt mye dyrere fullformat­kamera.

De tre innebygde mikrofonen­e fungerer godt innendørs, og den trådløse mikrofonen som følger med, fungerer utmerket selv i sterk vind. Pocket er 3 er så vellykket at vi halvveis i testen gikk ut og kjøpte et eksemplar selv.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway