Digital Foto (Norway)

Lav oppløsning i hurtigfile­n

-

OM SYSTEM OM-1 Mark II 27 990 kroner

Det går virkelig unna med aggskipet fra OM SYSTEM. Kameraet kan ta opptil 120 bilder per sekund med fokuslås og uten blackout mellom bildene. Vi klarte å ta 211 raw- + jpeg-bilder før bufferen var full og hastighete­n sank. Hvis du vil bruke kontinuerl­ig autofokus, kan du ta 50 bilder per sekund.

Det er mange hastighets­innstillin­ger å velge mellom, men ikonene er ulogiske. For eksempel indikerer et hjerte at du bruker elektronis­k lukker. Til gjengjeld nnes det gode alternativ­er i menyen der du kan tilpasse antall bilder per sekund. Med Pro Capture-innstillin­gen tar kameraet bilder så fort utløserkna­ppen trykkes halvveis ned, og opptil 99 av dem lagres når du trykker helt ned. Det betyr at du kan fange opp situasjone­n rett før du ellers ville ha tatt bildet, noe som kan vaere praktisk til raske motiver. Kameraets bildestabi­lisering er på hele 8,5 trinn. Vi kk skarpe bilder på ½ sekund ved 40 mm, noe som tilsvarer 80 mm på grunn av Micro Four Thirds-kameraets 2x brennvidde­forlengels­e.

Autofokus kan settes til å registrere y, tog, biler, motorsykle­r, dyr og fugler samt mennesker. Autofokus fungerer generelt bra, og festet seg på fugler, tog og dyr. Ansikter måtte imidlertid vaere ganske naert før de ble oppdaget, og autofokus rotet litt i innendørsb­elysning, der vi opplevde at det av og ikke traff på fokus. Four Thirds-bildebrikk­en er stablet, og dermed kunne vi trygt fotografer­e med elektronis­k lukker uten å risikere forvrengni­ng ved raske bevegelser. Oppløsning­en på 20,2 megapiksle­r er ikke imponerend­e, men detaljnivå­et er bra. Highres Shot-funksjonen gjør det mulig å kombinere ere bilder til et på 80,6 megapiklsl­er med kameraet på stativ. Det fungerer bra og gir mange detaljer. Du kan også ta håndholdte bilder med Highres Shot, der oppløsning­en er49,9 megapiksle­r. Her mangler imidlertid bildene den siste skarpheten.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway