Digital Foto (Norway)

Kra ig skjerm på stor og rask baerbar

ASUS ProArt Studiobook 16 OLED – H7604JV-MY071X kroner

-

Dette er en fullvoksen baerbar PC for deg som driver med kreativt arbeid. Den veier 2,4 kilo og har en 16-tommers skjerm.

Skjermens oppdaterin­gsfrekvens kan komme opp i 120 Hz, noe som er en fordel ved raske bevegelser i spill og videoer. Gjengivels­en er generelt svaert god, med mange detaljer, gode farger og svaert jevne overganger. Skjermen er av OLED-typen, som kan vise helt svart, og den kan gjengi hele det relativt store DCI-P3-fargeromme­t. Den er også serti sert for å vise HDR-innhold med ekte svart. Dermed kunne vi også redigere i HDR i Lightroom og frem ere detaljer i høylysene i for eksempel raw-bilder. Den maksimale lysstyrken er imidlertid 550 nits, så du kan ikke se hele det store høylysområ­det som Lightroom kan redigere i.

Intel Core i9-prosessore­n er fra øverste hylle, og NVIDIA-gra kkortet er også svaert kraftig, noe som bidrar til å gi høye hastighete­r. Vi konvertert­e 600 raw- ler til jpeg i Lightroom på bare seks og et halvt minutt. Den samme oppgaven tok 25 minutter på en litt eldre PC. Når vi brukte Lightrooms kraftige, men krevende KI-støyfjerne­r Denoise, tok det typisk 20–25 sekunder med raw-bilder på 24 megapiksle­r, noe som absolutt er akseptabel­t. På den eldre datamaskin­en tok det drøyt re minutter. Strømforsy­ningen er også en kloss på over 700 gram, men hvis du kan leve med den litt heftige størrelsen, den betydelige vekten og den høye prislappen, får du en svaert kraftig datamaskin til bildebehan­dling, videoredig­ering og annet. Det er også god plass til opptak på SSD-harddisken på 2 TB. Du bør imidlertid vaere oppmerksom på at viften bråker mye når datamaskin­en jobber hardt.

Med hjulet kunne vi justere bl.a. fargetempe­ratur, eksponerin­g, skygger, høylys og kontrast i Lightroom, men det er minst like enkelt å justere glidebryte­rne.

Skjermen er berøringsf­ølsom, så i Lightroom kunne vi sveipe for å velge neste bilde eller zoome ved å spre fingrene på skjermen.

 ?? ?? 2 det s id e er venstre
På kortleser innebygd en SD-kort. til 1 1 2
2 det s id e er venstre På kortleser innebygd en SD-kort. til 1 1 2

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway