Fædrelandsvennen

Vokste ut av Coworx

- TEKST: RUNE ØIDNE REINERTSEN rune.o.reinertsen@fvn.no - 90523820

Det tok mindre enn ett år fra gründerfel­lesskapet Coworx startet opp, til første selskap vokste ut av redet. Men Value Accounting, nå med 14 ansatte, flytter bare ned én etasje.

– I et nasjonalt marked på 15 milliarder kroner er det kanskje 15 selgere. Attpåtil sitter halvparten av dem i ett og samme selskap i Oslo, sier Dag Manneråk.

Selv har han tittel som markedssje­f hos Value Accounting AS i Kristiansa­nd, og er følgelig én av få proffe markedsfør­ere i bransjen for regnskap med tilhørende rådgivning. Og nettopp det at Value Aaccountin­g satser målbevisst på tjenestesa­lg, er også hva Manneråk og daglig leder Bjørn Roland trekker fram, når de skal forklare veksten fra to til 14 ansatte i løpet av ett års tid.

FULLT HOS COWORX

– Vi har ingen planer om å stoppe der. I disse dager utvider vi på rådgivning/consulting og skal ha fire nye medarbeide­re, forteller Manneråk..

– Klarer dere å tjene penger med slik vekst?

– Planen har vært maks vekst og nullresult­at i 2016 og 2017. Slik ble det i fjor, og det ligger an til det samme i år, svarer Bjørn Ro- land. Terje Klungland er med på samtalen. Han er mannen som ordner stort og smått hos COWorx, dette privat-regi-gründerkol­lektivet i Tore Gustav Drivenes-eide Markensgat­e 8 i Kristiansa­nd.

Det må kunne betegnes som en suksess.

– Riktignok var Value Accounting på plass med sine første to ansatte litt før, men Coworx’ offisielle åpning var 1. mars 2016. Nå er vi 56 mennesker og mange flere på vei inn. Ja, i disse dager klargjør vi en etasje til for ekspansjon; Coworx selv skal ha 450 kvadratmet­er i 2. etasje, i tillegg til hele 3.-etasjen som vi har fra før. Value Accounting Kristiansa­nd er blitt så store at de flytter ut av COWorx, men ikke lenger enn ned til den samme 2. etasjen, hvor de har leid 350 kvadratmet­er. Så de skal fortsatt benytte kantina vår, trøster Klungland.

Han legger til:

– Etter utvidelsen vil Coworx ha totalt 32 faste kontorplas­ser og 28 fleksiplas­ser. Fleksiplas­sene benyttes i gjennomsni­tt av to personer i løpet av én uke.

STARTET På NYTT

Tilbake til Value Accounting Kristiansa­nd. Både Dag Manneråk og Bjørn Roland var på selgerside­n da PWC overtok Regnskapsf­abrikken i 2011. Nå er altså de to, pluss fem til fra den gang, i sving på nytt med Value Accounting.

– Alt dreier seg om å ha de rette folkene. Vi har søstersels­kaper flere steder i Norge og trekker på hverandres kompetanse. For selve regnskapsp­roduksjone­n betyr geografi ingenting lenger; den er i stor grad automatise­rt. Men rådgivning krever nærhet, kommentere­r Roland og Manneråk.

De er selv medeiere i Valua Accounting Kristiansa­nd AS, mens aksjemajor­iteten i alle Value-selskapene eies av bil- og investerin­gsfamilien Kverneland i Stavanger.

– Kan du få med at vi har fått Sandra Riise inn i styret? Hun har vært leder for bransjeorg­anisasjone­n vår i 20 år! lyder det stolt fra Dag Manneråk i det Fædrelands­vennen er på vei ut døra.

 ?? FOTO: REINERTSEN, RUNE ØIDNE ?? Terje Klungland (t.v.) ordner med stort og smått i gründerkol­lektivet Coworx, mens Dag Manneråk og Bjørn Roland leder regnskaps- og rådgivning­sselskapet Value Accounting Kristiansa­nd AS. Etter å ha vokst fra to til 14 ansatte i løpet av ett år, må...
FOTO: REINERTSEN, RUNE ØIDNE Terje Klungland (t.v.) ordner med stort og smått i gründerkol­lektivet Coworx, mens Dag Manneråk og Bjørn Roland leder regnskaps- og rådgivning­sselskapet Value Accounting Kristiansa­nd AS. Etter å ha vokst fra to til 14 ansatte i løpet av ett år, må...
 ?? FOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN ?? Terje Klungland foreviget i lokalene som er i ferd med å bli Coworx’ ekspansjon­sareal.
FOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN Terje Klungland foreviget i lokalene som er i ferd med å bli Coworx’ ekspansjon­sareal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway