Fædrelandsvennen

Jubel i Skoda-gjengen

Stemningen er høy hos Skoda-forhandler G-bil for tiden.

- TEKST: TOR MJAALAND

For femte år på rad ble G-bil kåret til landets beste Skoda-forhandler. Lørdag stod hundrevis av bilinteres­serte sørlending­er i kø for å se den nye Skoda Kodiaq, som er på visningstu­r rundt i landet. I januar økte Skoda-salget med 92 prosent i Kristiansa­nd sammenlikn­et med fjoråret. De vet nesten ikke hvor de skal begynne, daglig leder Kenneth Abrahamsen og merkeansva­rlig Tor Erik Røed hos G-bil når de skal oppsummere den siste tidens begivenhet­er. Men de starter gjerne med storsuv-en Kodiaq.

VOLDSOM INTERESSE

– Rapportene fra ledelsen i Møller Gruppen er at de aldri har opplevd en slik interesse for en bil fra Volkswagen og Skoda-systemet, sier Røed. – Iallfall ikke siden Golf ble lansert på 1970-tallet, legger kollega Abrahamsen til.

Og de fikk virkelig oppleve det selv da de hadde bilen til disposisjo­n noen timer sist lørdag. 3-400 mennesker møtte fram til Kodiaq-festen. 28 kontrakter var underskrev­et før bilen kom, fire nye mens bilen var der.

– Mange flere var interesser­t i å kjøpe, men vi hadde rett og slett ikke kapasitet og får besøk av dem denne uka, sier Røed. Dermed slår Skoda voldsomt tilbake overfor dem som hevder at nå går det stort sett i elbiler og hybrider.

– For svært mange er en større bil med enten diesel- eller bensinmoto­r helt klart det rette valget, er de to skjønt enige om. I månedskift­et april/mai starter leveringen av de første Kodiaq-bilene som kommer både som fem- og sjuseter. Med forhjuls- eller firehjulst­rekk.

BEST I LANDET

At G-bil for femte gang ble kåret til beste Skoda-forhandler i Norge gjør Abrahamsen og Røed både ydmyke og inspirert til ytterliger­e innsats. Tilbakemel­dingene fra kunder er viktigste kriterier når en vinner skal kåres. – Det gjelder alt fra kvalitet på verkstedjo­bben, hvordan kundene blir mottatt og behandlet, på hvordan salgsfolke­ne opptrer og om kundene melder tilbake om de har lyst til å handle på nytt hos oss, sier Tor Erik Røed.

Også høyt bruktbilsa­lg, en markedsand­el som ligger høyt over landsgjenn­omsnittet og et godt økonomisk resultat er viktig for å bli beste forhandler. – Det betyr at alle avdelinger må levere kvalitet, sier Kenneth Abraham- sen og legger til: – Vi har en flott gjeng ansatte som liker å konkurrere og vinne. Så ser vi samtidig at vi fortsatt kan forbedre oss på mange områder og jobber videre med det.

PANGSTART

De to G-bil-lederne synes også de har fått en pangstart på 2017. Med en økning i antall nyregistre­ringer på 92 prosent, dokumenter­er de med all tydelighet at de kan konkurrere mot elbiler og hybrider. Skoda Octavia ble nest mest solgte bilmodell i januar, bare slått av Golf som jo leveres både som elbil, ladbar hybrid og med bensin- eller dieselmoto­r. 20 av 24 nye Octavia i januar hadde dieselmoto­r.

– En fantastisk start på et år som blir utrolig spennende, sier merkesjef Røed. Han nevner i rad og rekke omtalte Kodiaq og såkalt facelift på Octavia, Rapid og Citigo. – Mot slutten av året blir det ny fest, lover Røed. Da lanseres helt nye og langt større Yeti. – Den går inn i det store markedet for mellomstor­e suv-er og kommer til å bli en tøff konkurrent for de som dominerer dette markedet i dag, lover en smilende Skoda-røed.

 ?? FOTO: TOR MJAALAND ?? Et utvalg G-bil-ansatte i høy stemning etter mange oppturer den siste tiden. Bak fra venstre: Kenneth Abrahamsen, Kristian Løvheim, Joacim Bjerke, Ole Gunnar Holte, Tommy Aarli Mortensen, Geir Jacobsen, Sven Davidsen, Håvard Holmbakken, Bjarne...
FOTO: TOR MJAALAND Et utvalg G-bil-ansatte i høy stemning etter mange oppturer den siste tiden. Bak fra venstre: Kenneth Abrahamsen, Kristian Løvheim, Joacim Bjerke, Ole Gunnar Holte, Tommy Aarli Mortensen, Geir Jacobsen, Sven Davidsen, Håvard Holmbakken, Bjarne...
 ?? FOTO: TOR MJAALAND ?? Det var nesten kamp om å komme fram til den nye Skoda Kodiaq da den ble vist fram hos G-bil i Sørlandspa­rken lørdag.
FOTO: TOR MJAALAND Det var nesten kamp om å komme fram til den nye Skoda Kodiaq da den ble vist fram hos G-bil i Sørlandspa­rken lørdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway