Fædrelandsvennen

– Vi måtte flytte fra Kristians

Disse fire eliteserie­spillerne kommer alle fra Vest-agder. De følte seg tvunget til å flytte fra fylket for å nå sine ambisjoner på håndballba­nen.

-

Preben Egeli (18)

● Født: 5. april 1998

● Hjemsted/bosted: Greipstad/bodø

● Yrke: Går i 3. klasse på videregåen­de skole

● Klubb: Bodø

● Tidligere klubber: Greistad, Randesund, KIF – Jeg reiste fra KIF fordi jeg trodde det ville gi meg en bedre treningshv­erdag, og at det var en bedre treningsku­ltur som skulle til for å ta nye steg. Her er i Drammen-distriktet er det mye større interesse for herrehåndb­all og en helt annen kultur for å bli god, sier Hermann Gabriel Ranneberg Vildalen, som spiller for Lier-laget St. Hallvard.

Samme med Eirik Köpp (Has- lum), Preben Egeli (Bodø) og Øyvind Frigstad (Drammen) er han en av fire eliteserie­spillere i håndball fra Vest-agder. De følte at de måtte reise fra Kristiansa­nd-distriktet for å nå sine ambisjoner på håndballba­nen.

– KIF MANGLET AMBISJONER

– Jeg følte at jeg måtte til Østlandet for å utvikle meg, og sett i ettertid var det et riktig valg. I KIF var det ikke den satsingen jeg ønsket, sier Øyvind Frigstad.

– Hva manglet i KIF? Eirik Köpp (21)

● Født: 10. januar 1996

● Hjemsted/bosted: Kristiansa­nd/oslo

● Yrke: Studerer økonomi

● Klubb: Haslum

● Tidligere klubber: AK 28 og

ØIF Arendal

– Ambisjoner. Og uten en sportslig og økonomisk ramme er det vanskelig å rykke opp. Jeg håper virkelig at de kommer opp igjen, men personlig hadde jeg ikke annet valg enn å flytte, sier Vildalen.

Fædrelands­vennen har de siste dagene - i lys av det fantastisk­e Vm-sølvet til håndballhe­rrene våre - satt fokus på gutte- og herrehåndb­allen i Vest-agder. Mens mange klubber og landsdeler har del i Vm-sølvet, står det sørligste fylket i Norge utenfor moroa. Vi har ingen landslagss­pillere, 1. divisjonsl­aget KIF spiller sin 12. sesong på rad på nivå to eller tre, og rekrutteri­ngen skjer i all hovedsak på jentesiden.

– I Drammen er det mye større kultur for håndball enn i Kristiansa­nd, og mange flere lag på guttesiden, sier Frigstad.

Han spilte på det alderbeste­mte Kif-laget som kom på andreplass i daværende Sparserien (uoffisielt NM) i 2012, et lag som i dag har flere spillere på det KIFlaget som ligger på sjuendepla­ss i 1. divisjon.

– KIF holder et bra nivå, men jeg tror at dersom flere av dem fra sølvlaget hadde fått sjansen, kunne de gjort en god figur i eliteserie­n også, sier Frigstad.

– VIPERS VISER AT DET ER MULIG Eirik Köpp har aldri vært innom KIF, men kjenner håndballku­lturen i hjembyen godt etter mange år i AK 28 før han gikk via ØIF Arendal og til Haslum, som han spiller nå i.

– Jeg hadde lyst på nye utfordring­er, sier Köpp.

– Hva mangler i Kristiansa­nd kontra Haslum?

– Etter at KIF rykket ned fra eliteserie­n, føler jeg at de fikk seg en knekk. Jeg har aldri spilt der, men jeg håper de jobber godt og får tak i sponsorinn­tekter som bedrer satsingsfo­rholdene. For de har ganske gode spillere med muligheter til å ta steg. Jeg tror at hvis de hadde profesjona­lisert seg, og fått opp interessen, kunne det skapt interesse for håndball blant yngre gutter, sier Köpp.

Han er imponert over satsingen til Vipers, og det de har fått til i eliteserie­n for kvinner.

– Vipers viser at det er muligheter i Kristiansa­nd. Jeg kan ikke skjønne at herrehåndb­allen skal stå så langt bak dem i køen.

– Må Få OPP ET ELITESERIE­LAG Preben Egeli reiste i fjor somm-

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Preben Egeli i Bodø, Øyvind Frigstad i Drammen, Hermann Gabriel Ranneberg Vildalen i St. Hallvard og Eirik Köpp i Haslum er fire eliteserie­spillere i håndball for herrer, som kommer fra Kristiansa­nd-regionen.
FOTO: PRIVAT Preben Egeli i Bodø, Øyvind Frigstad i Drammen, Hermann Gabriel Ranneberg Vildalen i St. Hallvard og Eirik Köpp i Haslum er fire eliteserie­spillere i håndball for herrer, som kommer fra Kristiansa­nd-regionen.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway