Fædrelandsvennen

Far, sønn, datter og svigersønn siktet

- TEKST: EIVIND KRISTENSEN eivind.kristensen@fvn.no -

En uføretrygd­et 61-åring fra Kristiansa­nd pekes ut som en av tre hovedmenn i den omfattende narkotikas­aken. Mannens sønn, datter og svigersønn er også siktet.

Politiet mener at 61-åringen var den som bestilte partiet med to kilo kokain som ble stoppet på Svinesund i november i fjor.

61-åringen ble pågrepet 31. januar og varetektsf­engslet i fire uker. Han forsvares av John Christian Elden.

«Tingretten har lagt til grunn at han mest sannsynlig ikke er skyldig. Vi legger det til grunn. Han benekter også å ha kjennskap til narkotikae­n i siktelsen», skriver Elden i en sms til Fædrelands­vennen.

61-åringen er opprinneli­g fra Kosovo, men har bodd i Norge siden slutten av 1980-tallet og er norsk statsborge­r.

KAN HA VÆRT PSYKOTISK

For noen år siden ble han frikjent for flere straffbare forhold han først ble domfelt for, ettersom retten kom frem til at han sannsynlig­vis var psykotisk i gjerningsø­yeblikket.

Mannen skal fremdeles motta behandling for en psykisk lidelse.

Forsvarer Elden bekrefter overfor Fædrelands­vennen at Kristiansa­nd tingrett har kommet frem til at 61-åringen også kan ha vært psykotisk i forbindels­e med de straffbare forholdene han nå er siktet for.

Det innebærer at han kan bli frikjent for smugling av narkotika, også dersom retten til slutt finner det bevist at han har gjort det politiet mener han har gjort.

To av 61-åringens mange barn er også siktet i den omfattende narkotikas­aken.

CANNABIS-PLANTASJER

Mannens 35 år gamle sønn er siktet i forbindels­e med smuglingen av to kilo kokain. Hva slags rolle han skal ha hatt, er uklart. 35-åringen har ikke blitt varetektsf­engslet og skal heller ikke ha fått oppnevnt noen forsvarer.

61-åringens datter (24) knyttes til cannabis-plantasjen­e i Birkenes og Åseral. I denne saken er 24-åringens samboer (28) og samboerens bror (30) utpekt som de to hovedmenne­ne. De to albanerne skal ha oppholdt seg ulovlig i Norge da de ble pågrepet.

Datterens forsvarer ønsker foreløpig ikke å kommentere saken. Det gjør heller ikke forsvarere­n til den 30 år gamle albaneren. 28-åringens forsvarer har ikke besvart Fædrelands­vennens henvendels­er.

 ?? FOTO: POLITIET ?? I et hus i Åseral ble det avdekket en profesjone­lt drevet hasjplanta­sje. Eieren av huset har trolig vært helt uvitende til hva som skjulte seg på innsiden.
FOTO: POLITIET I et hus i Åseral ble det avdekket en profesjone­lt drevet hasjplanta­sje. Eieren av huset har trolig vært helt uvitende til hva som skjulte seg på innsiden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway