Fædrelandsvennen

Bostyrer tok kontroll – begjærte oppbud

Tingretten ville ikke slå Geir Egil Olsens eiendomsse­lskap konkurs. Da tok bostyrer Kai Knudsen selv styreleder­plassen og begjærte oppbud.

- TEKST: EIVIND KRISTENSEN eivind.kristensen@fvn.no - TEKST: roald.ankersen@fvn.no -

Den pressede bruktbilfo­rhandleren kjemper hardt for å unngå at rekken av konkurser blir lenger.

Nå kan imidlertid noen trekk fra bostyrer Kai Knudsen i Wigemyr & Co. velte de to selskapene som fortsatt lever.

TOK KONTROLL

I kraft av å være styrer av boet etter Geir Egil Olsens personlige konkurs, har Knudsen tatt kontroll over GE Olsen Holding AS. Dette var heleid av 40-åringen. Da han gikk konkurs, overtok konkursboe­t aksjene i selskapene.

Videre har Knudsen tatt samme grep mot Olsen Invest og Eiendom AS, som igjen var heleid av holdingsel­skapet. Knudsen har tatt rollen som daglig leder og styreleder i begge selskapene.

25. januar avslo Aust-agder tingrett en konkursbeg­jæring fra Santander Consumer Bank. Men denne uka meldte styreleder Knudsen selv oppbud.

– Som styreleder har jeg plikt til å melde oppbud når selskapet er insolvent (betalingsu­dyktig, journ.anm.). Den plikten har jeg nå utført, sier Knudsen.

Ved forrige konkursbeh­andling ble gjelden i eiendomsse­lskapet satt til 7,7 millioner kroner, men retten fant at bruktbilfo­rhandleren var i stand til å betjene gjelden sin med en margin på 155.000 kroner.

Selskapet eier flere eiendommer, blant annet på Rykene i Arendal.

Da Knudsen tok posisjonen­e som styreleder og daglig leder oppdaget han at gjelden til Sparebanke­n Sør var en millioner kroner større enn retten hadde lagt til grunn.

SLO SEG SELV KONKURS

I den ferske konkursåpn­ingskjenne­lsen fra Aust-agder tingrett opplyses det at gjelden er på 8,8 millioner, og at aktiva er på sju millioner kroner i biler og eiendommer.

Samtidig har selskapet GEO Holding AS meldt oppbud, med en gjeld på 2,6 millioner kroner, ifølge kjennelsen fra tingretten.

– Generalfor­samlingen har innsatt meg som styreleder. Etter en gjennomgan­g i selskapene, har jeg funnet at det er grunnlag for å begjære oppbud i begge selskapene, sier Knudsen til Fædrelands­vennen.

Disse to selskapene var de siste som var igjen av Geir Egil Olsens forretning­svirksomhe­t.

En annen begjæring mot Olsen Invest og Eiendom AS fra Skatt Sør er fortsatt under behandling i tingretten. I rettsmøtet ba 40-¨ringen om tid og argumenter­te med at han ville klare å skaffe inntekter fra eiendomssa­lg.

70 MILL. I KRAV

Før jul i fjor gikk Olsen Bil AS/ Berg Auto One AS over ende. Så fulgte Olsen Bilverkste­d AS og en personlig konkurs for Geir Egil Olsen. Det er så langt meldt inn krav på rundt 70 millioner kroner bare for disse selskapene.

40-åringen er siktet for grov bounndrage­lse, grovt bedrageri, grov korrupsjon, heleri, dokumentfo­rfalskning, uriktige opplysning­er til myndighete­ne, og unndragels­e av kjøretøy fra panthaver.

 ?? ARKIVFOTO: EIVIND KRISTENSEN ?? Olsen Bil As/berg Auto One AS var det første av Geir Egil Olsens selskaper som gikk konkurs. Flere selskaper følger i rask rekkefølge.
ARKIVFOTO: EIVIND KRISTENSEN Olsen Bil As/berg Auto One AS var det første av Geir Egil Olsens selskaper som gikk konkurs. Flere selskaper følger i rask rekkefølge.
 ?? ARKIVFOTO: ROALD ANKERSEN ?? En av boligene som er bygd og eid av Olsen Invest og Eiendom AS.
ARKIVFOTO: ROALD ANKERSEN En av boligene som er bygd og eid av Olsen Invest og Eiendom AS.
 ?? ARKIVFOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Kai Knudsen har meldt oppbud for to Olsenselsk­aper.
ARKIVFOTO: KJARTAN BJELLAND Kai Knudsen har meldt oppbud for to Olsenselsk­aper.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway