Fædrelandsvennen

Eks-sjefer kjente ikke til tabbeavtal­en

-

Tre sentrale personer sier det samme: Ingen har visst noe om Returkraft­s «giftige» rentebytte­avtaler med Nordea før saken er blitt kjent nå.

– Vi snakket med Nordea og revisor. Det var aldri snakk om annet enn at det dreide seg om vanlige rentebindi­ngsavtaler, sier Bjarne Ugland.

– VISSTE IKKE NOE

Fædrelands­vennen har ringt ham på nytt angående det som nå viser seg å være Returkraft­s svært ugunstige rentebytte­avtaler med banken. Avtalene ble inngått al- lerede rundt 2008 og er blitt fornyet en rekke ganger, etter hvert som avtaleperi­odene har utløpt.

Uglands oppfatning deles av andre involverte. En av dem er Eric Edward «Ed» Henriksen, mangeårig toppsjef for Nikkelverk­et. Han overtok som styreleder etter Bjarne Ugland sommeren 2010 og satt i vervet til sommeren 2012.

– Det som har kommet fram nå, om dyre rentebytte­avtaler, har jeg ikke visst noe om. Mot slutten av min styreleder­periode ga jeg beskjed om at jeg ikke ville fortsette fordi jeg så ting komme som jeg ikke ville være med på, men det var noe annet. Det dreide seg om problemer knyttet til kostnadsfo­rdeling mellom husholdnin­gs- avfall og næringsavf­all. Så jeg sa fra til den største eieren, Kristiansa­nd kommune ved ordfører Ar- vid Grundekjøn, at jeg ikke ville mer, og hadde i tillegg kontakt med både varaordfør­er og råd- mann, forteller Henriksen.

Arvid Grundekjøn sier følgende:

 ?? FOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN ?? Eric Edward «Ed» Henriksen
FOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN Eric Edward «Ed» Henriksen
 ?? HEGNA FOTO: THOMAS ?? Arvid Grundekjøn
HEGNA FOTO: THOMAS Arvid Grundekjøn
 ?? BAARDSEN FOTO: TORE-ANDRÉ ?? Bjarne Ugland
BAARDSEN FOTO: TORE-ANDRÉ Bjarne Ugland

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway