Fædrelandsvennen

Siktet ektemann sperret inne på lukket avdeling

- JAN ODDVAR EIDE

Mannen (39) som er siktet for drapsforsø­k etter angrepet med brekkjern på sin kone mandag, er sperret inne på lukket avdeling.

– Det er foretatt en prejudisie­ll vurdering av mannen, og det vil bli foretatt full observasjo­n av ham. Nå er han innlagt på 6.2, sier politiadvo­kat Anne-grethe Isaksen. 6.2 er lukket akuttpsyki­atrisk post ved Sørlandet sykehus i Kristiansa­nd.

Siktede og offeret er opprinneli­g fra Russland og har tidligere bodd i Nord-norge. Begge er bosatt i Vennesla. De er formelt gift, og har barn sammen, men bodde ikke lenger sammen. Siktede er ikke tidligere straffedøm­t i Norge. Det har heller ikke vært gitt besøksforb­ud til siktede.

Det var den siktede som ba om å få utnevnt advokat Oscar Ihlebæk, som represente­rte ham under avhørene med politiet tirsdag og onsdag denne uka. Onsdag ble mannen besluttet fengslet i fire uker med brev- og besøksforb­ud. Kristiansa­nd tingrett la også til grunn at siktede skal være to uker i full isolasjon.

Advokat Oscar Ihlebæk vil overfor Fædrelands­vennen ikke kommentere hvordan hans klient fremsto i avhørene eller hva som ble sagt.

– Dette har vært veldig vanskelig for ham og tatt på utrolig. Derfor har vi anmodet om at han ble fremstilt for lege slik at han får kyndig bistand, sier Ihlebæk.

Politiadvo­kat Anne-grethe Isaksen vil ikke kommentere noe rundt avhørene.

 ?? ARKIVFOTO: TORBJØRN WITZØE ?? Dette er åstedet i parkerings­huset ved Kilden der en mann mandag angrep sin kone med et brekkjern.
ARKIVFOTO: TORBJØRN WITZØE Dette er åstedet i parkerings­huset ved Kilden der en mann mandag angrep sin kone med et brekkjern.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway