Fædrelandsvennen

Dømt for hatefulle ytringer etter dobbeltdra­p

- NTB

En mann fra Hedmark er dømt til 21 dagers betinget fengsel etter at han la ut en melding på Facebook om de to som ble drept i Kristiansa­nd i desember.

Mannen i 50-årene var en av kandidaten­e til partiet Demokraten­e i Åsnes og ble siktet etter å ha kommentert følgende på Facebook om en TV 2-sak om drapene på Jakob Abdullahi Hassan (14) og Tone Ilebekk (48) i Kristiansa­nd:

«Gjør vel ikke noe at Hassan ble tatt av dage. Han var sikkert en fremtidig terrorist. Men urettferdi­g kvinnen, Tone Ilebekk, ble en (sic!) tilfeldig offer»

Politiet siktet mannen for hatefulle ytringer, og i januar ble det kjent at han erkjente straffskyl­d. Saken gikk dermed som en tilståelse­sdom. Siktede sa under retts- saken at ytringen ikke var rasistisk motivert.

– Grunnen til at jeg skrev det, var at jeg trodde han var en fremtidig radikal islamist som var i ferd med å etablere seg i IS. Men det var verken hudfarge eller rasisme som var grunnen, sa den tidligere politikere­n ifølge NRK.

Mannen er også dømt til å betale en bot på 10.000 kroner.

 ?? FOTO: REIDAR KOLLSTAD ?? Jakob Abdullahi Hassan (14) og Tone Ilebekk (48) ble drept i skolegårde­n utenfor Wilds Minne skole på Lund.
FOTO: REIDAR KOLLSTAD Jakob Abdullahi Hassan (14) og Tone Ilebekk (48) ble drept i skolegårde­n utenfor Wilds Minne skole på Lund.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway