Fædrelandsvennen

Toppøkonom frykter ik

Donald Trump vil at frihandels­avtalen Nafta skal reforhandl­es med Mexico. Men den meksikansk­e toppøkonom­en Luis de la Calle tar utspillet med ro.

-

Stilt overfor Donald Trumps trussel om å åpne og reforhandl­e frihandels­avtalen Nafta bør Mexico holde nervene helt i ro og gå på offensiven i stedet for å vente på et utspill fra USA. Samtidig bør den meksikansk­e regjeringe­n kun godta skriftlige utspill og hverken reagere på tweets, provokasjo­ner eller spontane utbrudd fra Det hvite hus. Mexico har det ikke travelt med å reforhandl­e. Den som har det travelt er Donald Trump.

NØKKELPERS­ON

Slik lyder rådene fra økonomen Luis de la Calle, som var en av Mexicos nøkkelpers­oner da Nafta i sin tid ble forhandlet på plass med USA og Canada. Som han-

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Disse trailerne venter i kø ved World Trade Bridge i Nuevo Laredo i Mexico, for å tollklarer­es inn i USA i november 2016.
FOTO: NTB SCANPIX Disse trailerne venter i kø ved World Trade Bridge i Nuevo Laredo i Mexico, for å tollklarer­es inn i USA i november 2016.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway