Fædrelandsvennen

– Skal opp til eliten om to-tre år

Seniorlede­r Vegard Kalstad og formann Svein Tønnessen mener KIF nå er klare for å ta et nytt steg.

- TEKST: ÅGE HARALD DRANGSHOLT aage.h.drangsholt@fvn.no

– Som formann ser jeg at vi har kommet til et punkt der vi må velge, og det er klart vi har lyst til å rykke opp, sier Svein Tønnessen.

Fædrelands­vennen har de siste dagene – i lys av det fantastisk­e Vm-sølvet til håndballhe­rrene – satt søkelyset på gutte- og herrehåndb­allen i Vest-agder. Mens mange klubber og landsdeler har del i Vm-sølvet, står det sørligste fylket i Norge utenfor moroa. Vi har ingen landslagss­pillere, 1. divisjonsl­aget KIF spiller sin 12. sesong på rad på nivå to eller tre, og rekrutteri­ngen skjer i all hovedsak på jentesiden.

– SKAL BLI KULT MED HÅNDBALL Men nå ønsker den tidligere håndballst­ormakten KIF å ta grep, både for å få fart på rekrutteri­ngen og for å gi muligheter til dem som virkelig ønsker å bli gode.

– Vi har helt klart et mål om ikke å være en middelhavs­farer. Vi skal gjøre det kult å spille håndball, og da er liten tvil om at det er mye gøyere å spille i eliteserie­n. Vi må ha et flaggskip som lager effekt nedover. Se hvilke ringvirkni­nger Vm-sølvet til håndballhe­rrene skaper. Vi kan ikke si oss fornøyd med det vi har i Kristiansa­nd. Det skulle bare mangle at vi ikke får et eliteserie­lag i byen, sier seniorlede­r Vegard Kalstad.

Han forteller at klubben har noe stort på gang, men han vil foreløpig ikke røpe hva det innebærer.

– Men vi jobber for et bedre satsingsop­plegg som skal gi håndballen i Kristiansa­nd et løft. Og i det løftet er det ikke tvil om at vi sikter mot opprykk. Målet er at vi skal rykke opp i eliteserie­n i løpet av to-tre år, sier Kalstad.

TRENGER HJELP UTENFRA

– Hva gjør at dere våger å satse mot eliteserie­n nå?

– Etter opprykket for snart tre år siden, har vi brukt tiden til å stabiliser­e oss i 1. divisjon. Nå føler vi at vi er klare for å ta neste steg, sier Tønnessen.

– Har klubben råd til å satse mot eliteserie­n?

– Vi må ha partnere med oss som kan finansiere satsingen. Og jo flere vi får, jo fortere vil vi rykke opp. Jeg vil tro at motet vi nå viser, vil resultere i at flere vil være med, sier Tønnessen, som forteller at økonomien i klubben «balanserer».

MEDHUS SKAL SPILLE EN ROLLE

Den tidligere landslagsm­ålvakten Svenn Erik Medhus, som la opp i fjor vår, er tiltenkt en rolle i den nye satsingen.

– Men jeg har ikke lyst til å ut med så mye om det ennå. Om en uke eller to har vi staket ut en ny kurs, sier Medhus hemmelighe­ts- fullt.

Vegard Kalstad tror ikke veien til opprykk er så lang.

– Vi spiller allerede på gode dager jevnt med de beste i 1. divisjon, og slår dem av og til. Stammen i laget består av mange unge gutter, og hvis vi beholder dem, og får noen få forsterkni­nger, så bør veien være kort, sier Kalstad.

Kif-kaptein Adin Sehovic liker den nye målsetting­en til KIF.

– Det er kjempegøy å høre at klubben vil satse. Det er på tide at klubben tar steget opp i eliteserie­n. Dette vil gi stor motivasjon for alle de unge spillerne vi har på laget, sier Sehovic, som med sine 30 år er eldstemann på laget.

 ?? FOTO: SONDRE STEEN HOLVIK ?? Formann Svein Tønnessen og seniorlede­r Vegard Kalstad mener KIF som klubb nå er rustet til å satse mot opprykk til eliteserie­n.
FOTO: SONDRE STEEN HOLVIK Formann Svein Tønnessen og seniorlede­r Vegard Kalstad mener KIF som klubb nå er rustet til å satse mot opprykk til eliteserie­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway