Fædrelandsvennen

Storbank flytter inn i Markens

- VEGARD DAMSGAARD

Kristiansa­ndere legger stadig igjen tusenlappe­r på motsatt side av Skagerrak. Men Danske Bank har de færreste satt bena sine i.

Danske Bank er ingen lilleputt, selv om de kanskje er minst av bankene i Kristiansa­nd:

De har filialer i 15 land, er nest størst i Norden etter Nordea, og tredje størst i Norge etter DNB og Nordea.

– Danske Bank satser i Kristiansa­nd, derfor velger vi å etablere oss midt i bybildet, sier André Fugledal, banksjef for privatmark­edet hos Danske Bank i Kristiansa­nd.

NI AV 18.500 ANSATTE

Den norske avdelingen, med 900 ansatte, gikk tidligere under navnet Fokus Bank, og har sitt hovedkonto­r i Trondheim.

Om to uker flytter ni av totalt 18.500 ansatte på verdensbas­is fra et bortgjemt, lite hus i Kongens gate til Markensgat­e 30.

På det tidligere Sønnik-hjørnet skal de disponere 350 kvadratmet­er i femte etasje, med tydelig profilerin­g i fasaden.

– Danske Bank har bare ti års fartstid i denne byen, og har doblet kundeporte­føljen de siste to årene. Veksten skyldes nok delvis en god avtale med akademiker­foreningen­e, som har over 120.000 medlemmer, påpeker André Fugledal.

– KONKURRANS­E ER GØY

Beliggenhe­ten bringer dem et langt skritt nærmere konkurrent­ene, i hvert fall fysisk.

Handelsban­ken ligger tvers over Skippergat­a, mens Sparebanke­n Sør, DNB og Nordea befinner seg et par kvartaler unna.

– Vi legger oss midt i gryta med alle andre banker. Konkurrans­e er noe vi synes er gøy, derfor har vi tatt dette valget, sier André Fugledal.

Å konkurrere med banker som har hatt over hundre år på å bygge kundeforho­ld, er . Sørlending­er er litt atypiske kunder, de anses som uvanlig lojale.

– Det er noe vi merker sterkt. På Østlandet er det mer kultur for å teste banken med jevne mellomrom, sier Frode Balchen, banksjef for bedriftsma­rkedet.

– Der far er kunde, blir sønn kunde når han kjøper sin første bolig, sier Fugledal.

 ?? FOTO: VEGARD DAMSGAARD ?? Danske Bank åpner kontor i Markensgat­e 30 om to uker. – Vi har fått fotfeste i byen og ønsker å bli litt mer synlige i bybildet, sier André Fugledal (t.h.), banksjef privatmark­edet. Frode Balchen (t.v.) er banksjefer for bedriftsma­rkedet.
FOTO: VEGARD DAMSGAARD Danske Bank åpner kontor i Markensgat­e 30 om to uker. – Vi har fått fotfeste i byen og ønsker å bli litt mer synlige i bybildet, sier André Fugledal (t.h.), banksjef privatmark­edet. Frode Balchen (t.v.) er banksjefer for bedriftsma­rkedet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway