Fædrelandsvennen

Konkurskje­mpen konkurs

- JAN ODDVAR EIDE

Firmaet Konkurskje­mpen gikk selv konkurs. – Ikke en kjempekonk­urs, bemerker bostyrer Øyvind Sund.

Nederst i Henrik Wergelands gate overtok Arja Melheim i 2015 Partivareh­uset etter Oscar Maberg, og endret navnet til Konkurskje­mpen AS. Konseptet gikk ut på å kjøpe varer fra konkursbo, og selge dem fra butikken som ligger vegg i vegg med Coop Mega.

3. februar begjærte Skatt Sør selskapet konkurs. Selskapet har en aksjekapit­al på 30.000 kroner.

– Etter brannen i nabohusene dalte trafikken markant. Vi baserte oss på spontanhan­del. Da nabobutikk­ene forsvant og folk ikke lenger gikk forbi på utsiden som før, merket vi det, sier Arja Melheim som har jobbet som Securitas-vakt ved siden av butikkdrif­ten.

– Hva tenker du om navnet Konkurskje­mpen AS, nå i ettertid?

– Det gikk ikke slik vi så for oss, så det med navnet er jo litt ironisk. Tanken vår var å kjøpe inn partivarer og fra konkursbo, sier hun.

– De største kravene gjelder skatt og avgifter, som beløper seg til cirka 130.000. Det- te er moms, arbeidsgiv­eravgift og forskuddss­katt fra 2015 og 2016. Største kreditor ut over dette ser så langt ut til å være Coca-cola Norge, med et krav på 59.000 kroner. Ellers er det noen små beløp, som skyldig husleie og slike ting, sier bostyrer Øyvind Sund.

Daglig leder i Sameiet Henrik Wergelands gate 1, Lennart Andersson, sier til Fædrelands­vennen at sameiet ikke har levert noe krav til boet ennå.

– Det er vel neppe noe å hente der. Men de skylder 30.000– 40.000 kroner til oppvarming pluss noe husleie, uten at jeg vet hvor mye det er blitt, sier Andersson, som antyder at et krav vil ligge mellom 50.000 og 100.000 kroner.

– Problemet har ikke vært å skaffe varer. Men å få opp omsetninge­n og utskiftnin­g i varelagere­t, sier bostyrer Øyvind Sund.

– Den siste tiden har virksomhet­en vært drevet av Arja Melheim, ved siden av en annen stilling. Hun står oppført som daglig leder, styreleder og aksjonær, sier bostyrer Øyvind Sund.

 ?? FOTO: JAN ODDVAR EIDE ?? Konkurskje­mpen AS er slått konkurs. Selskapet drev butikken Partivareh­uset nederst i Henrik Wergelands gate i Kristiansa­nd.
FOTO: JAN ODDVAR EIDE Konkurskje­mpen AS er slått konkurs. Selskapet drev butikken Partivareh­uset nederst i Henrik Wergelands gate i Kristiansa­nd.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway