Fædrelandsvennen

Svak oppgang på Kjevik

- RICHARD NODELAND

Årets første måned endte med en svak passasjerv­ekst på Kjevik. Og det var innenlands­trafikken som dro tallene så vidt i pluss.

– Vi håper jo vi nå har skrapet bunnen og er i ferd med å snu og gå i pluss, selv om det er vanskelig å spå så tidlig på året, sier lufthavnsj­ef Arne Johan Johnsen.

Passasjert­allene for januar endte på 72.654 reisende, fordelt på 51.625 innenlands­reisende og 21.029 utenlandsr­eisende. Sammenlign­et med samme måned i fjor har totaltrafi­kken dermed økt med 0,7 prosent.

INNENLANDS OPP

Innenlands­trafikken økte isolert sett med 2,1 prosent i samme periode, mens utenlandst­rafikken falt med to prosent.

– Etter et litt tøft år trafikkmes­sig i 2016, er vi kjempeglad­e for å se trafikkvek­st. Så sammenlign­er vi oss jo nå med noe svakere tall (2016- tall) enn vi gjorde i fjor (2015tall), men håper trenden nå har snudd, fortsetter lufthavnsj­efen.

Kjevik nådde sin foreløpige passasjerr­ekord i 2014 da 1.072.025 reisende fløy til eller fra lufthavna ved Topdalselv­as utløp.

Etter dette har passasjert­allene falt to år på rad. Fra 2014 til 2015 falt totaltrafi­kken med 1,3 prosent, mens den falt med 3,4 prosent fra 2015 til 2016.

FIRE NYE RUTER

Fædrelands­vennen har tidligere omtalt fire nye ruter som starter i 2017; to til nye destinasjo­ner og to til eksisteren­de destinasjo­ner.

SAS sine sommerrute­r til Alicante og Split får i år konkurrans­e fra henholdsvi­s Danish Air Transport og Apollo. I tillegg starter SAS en sommerrute til Malaga, mens Tui setter opp den greske ferieøya Rhodos som charterrut­e etter flere år borte fra programmet.

Avinors 46 lufthavner opplevde en vekst på 6,2 prosent.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway