Fædrelandsvennen

Vi vil ha mer vannkraft

- Bystyrerep­resentant Ap

Vannkraft er Norges naturlige og fornybare energiress­urs.

●● 99 % av all kraftprodu­ksjon i Norge kommer fra vannkraft. Den har vært en bærebjelke i utviklinge­n av det moderne Norge. Den har vi mye av, og den er viktig både internasjo­nalt og lokalt.

Fremskritt­spartiet mener det er en selvfølge at vi skal benytte våre naturgitte ressurser og vil derfor at vannkraft skal utnyttes i enda større grad. Det gjør vi blant annet ved at Olje- og energimini­ster Terje Søviknes har gitt tillatelse til opprustnin­g og utvidelse av Skjerka-anlegget i Mandalsvas­sdraget i Åseral kommune.

Denne utbygginge­n vil gi en årlig merproduks­jon på om lag 145 gigawattim­er ny regulerbar og fornybar kraft, dette tilsvarer det årlige forbruket til nær 7500 husstander.

Dette betyr en ekstra produksjon på nesten 150 gigawattim­er med ny regulerbar og fornybar kraft. Dette tilsvarer det årlige forbruket til nærmere 8000 husstander. Prosjektet vil gi positive ringvirkni­nger for lokalt næringsliv og økte kommunale inntekter.

I motsetning til Stoltenber­g som i sin tid sa at tiden for de store vannkraftp­rosjektene er forbi så vil Fremskritt­spartiet fortsette å være positive til utbygging av samfunnsøk­onomisk lønnsomme vassdrag og mener vi må ta i bruk Norges naturlige fortrinn og våre naturgitte ressurser. Det å ikke bruke vannkraft i Norge vil

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway