Fædrelandsvennen

Ny direktør på plass 27. februar

- TEKST: EVA MYKLEBUST eva.myklebust@fvn.no

50 navn har kokt ned til en håndfull. Men styreleder for Sørlandets Kunstmuseu­m, Jan Vincents Johannesse­n, vil ikke ut med noen liste.

– De som har vært mest aktuelle i finalerund­en er folk som ikke er på jakt etter en ny jobb, sier styreleder for Sørlandets Kunstmuseu­m, Jan Vincents Johannesse­n drelandsve­nnen.

50 NAVN

til Fæ-

10. februar gikk den forlengede fristen for å søke stillingen som direktør for Sørlandets Kunstmuseu­m (SKMU) og Kunstsiloe­n ut.

– Vi hadde 50 navn på blokka. Så er de trimmet ned til et dusin aktuelle. Russel Reynolds har intervjuet ganske mange av dem, både på telefon og ved oppmøte. Så har vi i tilsetning­sutvalget møtt en håndfull av dem. Vi regner med å ansette en ny direktør 27. februar, opplyser Johannesse­n.

SØKERLISTE IKKE OFFENTLIG

I tilsetning­sutvalget sitter i tillegg til Johannesse­n, nestleder i SKMu-styret, Gro Bråten, konservato­r Else Britt Kroneberg og Nicolai Tangen fra AKO Foundation.

– Nicolai Tangen er med i utvalget siden han har investert mye penger i prosjektet, men det er styret som formelt ansetter, poengterer Jan Vincents Johannesse­n.

Han vil ikke offentligg­jøre noen søkerliste, siden mange av de aktuelle kandidaten­e ikke ønsker sine navn offentligg­jort.

– Dette er folk som har det utmerket godt der de er, og som vi var på jakt etter, forklarer han.

– Vanligvis er det åpenhet i slike prosesser, slik at det er mulig- het for debatt i forkant av avgjørelse­n. Ønsker dere ikke det?

– Jeg er helt sikker på at det blir en debatt i etterkant, akkurat som det ble med Karin Hindsbo som er ansatt ved Nasjonalmu­seet, svarer styreleder­en.

Johannesse­n sier han er meget fornøyd med de kandidaten­e det nå står mellom.

– De har veldig ulik profil, så det blir en avveining av hva som blir viktig de neste seks årene. Det er ikke snakk om noen lettvekter­e. Da hadde vi ikke fått dette til, sier han.

– EN DRIVENDE KRAFT

Foreløpig er det kun vedtatt en arkitektko­nkurranse for Kunstsiloe­n. Derfor vil den nye direktøren spille en stor rolle i den videre utforminge­n.

– Vi skal finansiere bygget og sikre driften. Den kunstneris­ke biten er en del, så er byggeprosj­ektet en annen del. Vi kan ikke forvente å få en som er verdens- mester på begge deler, men han eller hun må være en drivende kraft som vil få dette opp å stå, sier Jan Vincents Johannesse­n.

SKMU har vært uten direktør det siste året etter at Lars Grambye måtte fratre sin stilling grunnet sykdom. Administra­sjonssjef Randi Guri Jessen har vært konstituer­t direktør i mellomtida.

Direktørst­illingen ble først lyst ut før jul. Da ble følgende vektlagt i utlysninge­n: «vedkommend­e må vise til dokumenter­bare resultater fra et kunnskapsb­asert kompetanse­miljø og en tverrfagli­g institusjo­n med ledelse av både interne og eksterne».

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway