Fædrelandsvennen

Olsbu har lagt bort feigheten

- NTB

Marte Olsbu lar seg inspirere av den offensive holdningen til Ole Einar Bjørndalen og Johannes Thingnes Bø. Nå er det slutt på å være feig.

Froland-jenta går løs på onsdagens normaldist­anse i VM med mye selvtillit etter søndagens meget gode jaktstart. Den begredelig­e 54.-plassen fra sprinten ble forvandlet til en sterk 16.-plass med strålende skyting og solid fart i sporet.

– Du må angripe skal du ha en sjanse. Det var kanskje der jeg feiga litt ut på sprinten, og den feilen har jeg ikke lyst til å gjøre igjen. Jeg var altfor defensiv inn på liggende, og det har man ikke råd til dersom man skal kjempe helt i toppen, sier Olsbu.

– Mislykkes jeg, skal jeg i hvert fall vite at jeg har prøvd, tilføyer hun.

Inspirasjo­n henter hun fra søndagens herrejakts­tart. Der så hun Johannes Thingnes Bø og Ole Einar Bjørndalen ta sølv og bronse.

– For min del er det gøy å se måten de «gutser» på og virkelig prøver. Det er i hvert fall noe jeg skal ta med meg videre. Man kan ikke «safe» inn en medalje, sier Olsbu.

Vm-oppgaven som venter onsdag kaller 26-åringen ensom.

– Du går ditt eget løp, og det er egentlig litt ensomt der ute. Det er skytingen som teller, og der fikk jeg god selvtillit etter jaktstarte­n. Jeg håper jeg kan ta med meg det inn i normaldist­ansen, sier Olsbu.

På jaktstarte­n ble det kun ett bomskudd på de fire skytingene. Det la grunnlaget for den voldsomme klatringen på resultatli­sta.

Historisk sett har imidlertid ikke normaldist­ansen vært Fro- land-jentas favoritt.

– For å være ærlig er kanskje duellsetti­ngen på en jaktstart, fellesstar­t og stafett mer min greie, det er der jeg har gjort det best. Men jeg har også gjort noen gode normaldist­anser tidligere, og skyter jeg sånn jeg gjorde på jaktstarte­n, kan det bli skikkelig gøy, sier Olsbu.

Onsdag jager hun karrierens første individuel­le Vm-medalje.

– Det hadde vært en drøm som gikk i oppfyllels­e, men jeg skal prøve å ikke tenke for mye på det. Da blir kanskje lysten litt for stor, sier Olsbu.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Marte Olsbu skjøt 19 treff av 20 mulige og ble beste norske på 16.-plass under jaktstart kvinner, søndag. Skyter hun på lik måte i dag, kan det bli gull.
FOTO: NTB SCANPIX Marte Olsbu skjøt 19 treff av 20 mulige og ble beste norske på 16.-plass under jaktstart kvinner, søndag. Skyter hun på lik måte i dag, kan det bli gull.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway