Fædrelandsvennen

Slik skal Start få spissene til å score igjen

- HERMAN FOLVIK

Dennis Antwi (24) og Lars-jørgen Salvesen (20) har startet begge treningska­mpene til nå, men har til gode å åpne målkontoen.

– Hele laget må sette seg selv og spissene opp i gode posisjoner og fôre de med stikkere og innlegg. Det er mange måter å score mål på, men vi må inn i boks og så må spissene være der, sier Start-trener Steinar Pedersen.

Start har åpnet treningska­mpene på en fin måte med 3–1-seier over Vindbjart og 1–1 mot Viking. Antwi og Salvesen har utgjort spissparet i 4–4–2-formasjone­n fra start i begge kampene, uten å få ballen i mål.

Mot Vindbjart scoret midtbanesp­illerne Espen Børufsen to mål og Tobias Christense­n ett. Målet mot Viking sto spiss-innbytter Lasse Sigurdsen for.

Etter en sjansefatt­ig kamp mot Viking håper Pedersen at Start skal skape mer mot Mjøndalen lørdag.

– Vi jobber hele tiden med å bedre relasjonen­e, individuel­le valg og de tingene som skal få det til å sitte. Det er en prosess som alltid pågår, sier Pedersen.

– Hvordan vil du det skal se ut når dere angriper?

– Vi skal være en kombinasjo­n av direkte når det er riktig, og ha et godt grunnspill hvor vi har gode relasjoner. Det skal vi ha felles forståelse for. Vi må komme oss til flere situasjone­r inn i motstander­s boks. Enten gjennom gjennombru­dd sentralt eller innlegg. Det er ulike måter å trenge seg inn i boksen, men det er der målene scores. Vi må inn der oftere, svarer 41-åringen.

For øvrig har Start hatt en prøvespill­er på trening mandag og tirsdag: Aliyu Abubakar. Det er en 20 år gammel forsvarssp­iller fra Nigeria som spilte i Kuopion Palloseura sist sesong.

 ?? FOTO: HERMAN FOLVIK ?? Lars-jørgen Salvesen har gått målløs av banen i de to første kampene.
FOTO: HERMAN FOLVIK Lars-jørgen Salvesen har gått målløs av banen i de to første kampene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway