Fædrelandsvennen

Dominans for sørlandssv­ømmerne

- STEINAR TANGSTAD, for Agder svømmekret­s

Agder vant sju av tolv klasser i ÅM region sør i konkurrans­e med utøvere fra Telemark, Vestfold og Buskerud.

ÅM er et sammenlagt­mesterskap hvor svømmerne svømmer alle fire stilarter samt medley i løpet av en helg. De 24 beste i hver årsklasse på landet fem områder går til finalen i ÅM. I eldste klasse vant Malene Rypestøl (16 år) fra Varodd alle øvelser meget klart og spesielt hennes 200m rygg og 200m medley var meget sterke resultater selv målt i seniorsamm­enheng.

Hun fikk gledelig også med seg klubbvenni­nnen Juni Helene Iversen Refstie opp på sølvplass sammenlagt og en billett til finalen, for øvrig sammen med Othine Ruenes fra Team SØR/KSA som også forbedret seg mye.

I guttenes 16 årsklasse var det en flott kamp mellom ener og toer i Åm-finalen i fjor, Ole Marius Rist Jensen og Dennis Aateigen fra Team Sør som hadde topptider i landsmåles­tokk også denne gangen. Dennis hadde best i områdefina­lene på 400m fri og 200m rygg, mens Ole Marius var best på 200m medley og vant bare ni poeng foran Dennis i områdefina­len.

Gledelig var det at den like gamle klubbkamer­aten deres, Christoffe­r Lohne, gjorde sitt livs beste stevne og gikk lett videre til landsfinal­en etter solide perser på alle øvelser med 400m fri på 4.10,8 og 200m rygg på 2.14,6. I guttenes 15-årsklasse vant Team SØR/KSAsvømmer Andreas Håbesland Klausen med 105 poeng til Sander Busterud KSA og med Titus Phillipson KSA på fjerdeplas­s.

Om alt klaffer er tre av disse guttene i landsfinal­en, og alle forbedret seg mye denne gangen. Andreas vant 400 fri på fine 4.18 og vant til sammen tre førsteplas­ser, mens Titus vant den siste øvelsen 100m butterfly på fine 1.03.2.

Cathrine Fagge fra Lillesand ble toer i 15 årsklassen og satte mange fine personlige rekorder.

Ole Einar Ueland, som svømmer for Team SØR/KSA vant fjorårets ÅM landsfinal­e og i områdefina­len vant han alle fem øvelsene med flotte resultater. Hans 400m fri på 4,24 og 100m butterfly på 1,03 var imponerend­e gode resultater. Tirill Hammerstrø­m fra Vågsbygd vant jentenes 14 årsklasse med flotte perser og er også klar for landsfinal­en, hvor hun forøvrig var med i fjor. I 13-årsklassen gjorde mandalitte­ne det godt. Tirill Rørvik ble toer og Amund Helleren Haugstad ble treer sammenlagt.

ULes hele innlegget på lokalsport­en.fvn.no

?? FOTO: PRIVAT ?? Sammenlagt­vinnerne i 03-klassen. Tirill Hammerstrø­m (VSLK) og Ole Einar Ueland (KSA).