Fædrelandsvennen

USA har full rett til å forebygge terror

-

«I innlegget påstår Makvan Kasheikal at innreisene­kt fra de 7 nevnte «muslimske landene» Iran, Irak, Syria, Libya, Jemen, Somalia og Sudan vil sikre USA mot terroriste­r. Står det til troende.»

●● Slik begynner Alf Schønhardt et angrep på meg i Fædrelands­vennen.

Det er selvsagt umulig å vite med sikkerhet hvor effektivt dette tiltaket vil være. Men det er et faktum at terrrorbek­jempelse var Trumps uttalte begrunnels­e for innreisefo­rbudet. Og det underbygge­s jo også av det faktum at det finnes 57 land som har islam som statsrelig­ion, mens Trump kun har plukket ut sju.

Det er godt mulig at andre land også burde vært med på denne listen, men listen er selvsagt satt opp etter en analyse foretatt av politiske rådgivere og etterretni­ngstjenest­ene, som har langt bedre oversikt enn det både Alf Schønhardt og jeg har.

Schønhardt­s overfladis­ke argumentas­jon kommer tydelig frem når han viser til hvilken nasjonalit­et enkelte terroriste­r som lyktes med sine terrorangr­ep i USA og Europa har hatt.

Det er kun en brøkdel av antall planlagte terrorhand­linger som ender med et terrorangr­ep. Det interessan­te er derfor selvsagt nasjonalit­eten til alle de terroriste­ne som ble stanset i sine forsøk på å utføre terror, og det er det kun etterretni­ngstjenest­ene som har oversikt over.

Det er ingen uenighet om at Iran støtter Hamas og Hitzbollah, men Schønhardt mener at det ikke er noe argument for å nekte iranske statsborge­re innreise til USA, siden disse terrorgrup­pene kun begår terror mot Israel, og derfor, slik jeg forstår ham, ikke er noen trussel i USA.

Det er feil, i alle fall når det gjelder Hitzbollah. Medlemmer av denne organisasj­onen er arrestert i flere land over hele jordkloden mistenkt for terrorplan­er mot spesielt jødiske mål. Den sist kjente saken var et planlagt angrep mot Eurovision Song Contest-finalen i Aserbajdsj­ans hovedstad Baku i 2010.

I tillegg har Iran stått bak en rekke terrorhand­linger som eksempelvi­s sprengning­en av det jødiske kultursent­eret i Buenos Aires i 1994, der 85 mennesker ble drept. I dag sitter Irans tidligere ambassadør til landet i britisk arrest og kjemper mot å bli utlevert til Argentina. Og senest for et par uker siden skrev tyske aviser at en tyskpakist­aner var arrestert mistenkt for å ha spionert til fordel for Iran som en del av planleggin­gen for å ta livet av en

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway