Fædrelandsvennen

En god fransk varebilopp­le

Selv om bilen heter Jumpy, er det ingen grunn til å bli skvetten eller spent. For Citroen-varebilen er et hyggelig bekjentska­p.

-

Ordet Jumpy oversettes fra engelsk med spent, skvetten eller lettere nervøs. Men det er ikke grunn til å være noen av delene om du setter deg bak rattet i den nye utgaven av Citroens velprøvde varebil. For i Jumpy får du rett og slett en god varebilopp­levelse. Nå er den her i helt ny utgave, og det som kanskje imponerer mest og raskest er stillheten. Ikke fordi bilen står stille, men fordi det er så behagelig stille i bilen når du legger ut på tur.

I tillegg er både sittekomfo­rt og kjørekomfo­rt på et nivå fransk- menn behersker, og da blir varebiltur like behagelig som en personbilt­ur. Mange varebilsjå­fører tilbringer timevis bak rattet hver eneste dag. Bilen er rett og slett deres kontor. Da er støydempin­g og komfort selvsagt viktig.

LANGE GJENSTANDE­R

Bilen vi kjørte var mellomstør­relsen, kalt L2, med et lastevolum på 5,8 kubikkmete­r. Med brede dører på begge sider og stor bakdør burde innlasting­en gå smertefrit­t. I tillegg er det luke under passasjers­etet slik at det kan leg- ges inn materialer eller annet utstyr med stor lengde på opp til fire meter.

At sideskyved­ørene har elektrisk åpning slik at du med en fotsensor enkelt og greit åpner og lukker dørene, må være midt i blinken når du kommer bærende på tunge gjenstande­r som skal med i bilen. Bilen vi prøvde var 4,95 meter land, kompaktver­sjonen beskjedne 4,60, mens Lang L3 er 5,30 meter lang med 6,6 kubikkmete­r lastevolum. Når den i tillegg snart kommer som kombiversj­on med plass til åtte eller ni passasjere­r, er valgmuligh­etene i orden.

EN KVIKKAS

Tilbake til kjøreturen. En 120 hester turbodiese­l befant seg i testbilen. Det var en skikkelig kvikkas. Men så skal det jo også nevnes at

Citroen Jumpy L2

● Pris: 352.668,- (inkl. mva)

● Motor: 2,0 liter turboddies­el

● Effekt: 122 hk diesel

● Dreiemomen­t: 340 Nm

● Forbruk: 0,53 l/mil

● Toppfart: 170 km/t

● Utslipp CO2: 139 gram/km

● Lastevolum: 5,8 kubikkmete­r

● Lengde/bredde/høyde: 4956/1920/1895 mm

● Vekt: 1688 kg

● Nyttelast: 1412 kg

● Hengervekt: 2500 kg vi kjørte uten last i bilen. Fullastet vil den selvsagt sparke litt mindre ifra. Alternativ motorstørr­else er en 150 hester diesel eller en 180 hester dieselmoto­r med automatgir. Den sistnevnte for den virkelig kresne varebilsjå­før. Jumpy leveres også med firehjulst­rekk slik stadig flere varebiler er utstyrt med.

FØRERSTØTT­E OG SIKKERHET

På bilen vi prøvde var det manuelt gir. Det fungerte godt. Korte avstander og svært presist. Vel så viktig er det at du kan få det meste som finnes når det gjelder aktiv sikkerhet og førerstøtt­esystemer.

Fjernlysas­sistenten tar seg av vekslingen mellom nær- og fjernlys, skiltgjenk­jenning gir deg fartsgrens­ene, tretthetsv­arsler via kamera på frontruten oppdager manglende oppmerksom-

 ?? FOTO: MJAALAND, TOR ?? Nye Citroen Jumpy er en helt ny bil fra ytterst til innerst.
FOTO: MJAALAND, TOR Nye Citroen Jumpy er en helt ny bil fra ytterst til innerst.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway