Fædrelandsvennen

«Bilforhand­lersken» hopper av og drar på tur

Hun har vært eneste kvinnelige bilforhand­ler på Sørlandet. Sammen med gode kolleger har hun snudd Motor Forum fra underskudd til suksess.

- TEKST: TOR MJAALAND

– Jeg kaller det en «once in å life time» sjanse, sier Anne Merete Bruheim, daglig leder hos Motor Forum i Sørlandspa­rken fram til 7. april. Og sjansen hun tar heter Santiago i Chile. Dit setter hun kursen 10. april. Hun har sagt opp jobben og satser på et år fylt med alt annet enn bilsalg og ledelse. – Ja, nå skal jeg på reise, smiler hun og medgir gjerne at det har vært tøft å fortelle gode kolleger at hun skal slutte.

– Men det har med å gripe muligheten når den dukker opp, sier Bruheim og forteller at «muligheten» er en datter som skal oppholde seg ved Universite­tet i Santiago mens hun jobber med en doktorgrad tilknyttet et internasjo­nalt prosjekt. Hjemmefra har hun en master i arbeids- og organisasj­onspsykolo­gi.

SKRIVE, LØPE, DANSE

– Så reiser mamma med for å passe på? – Tror ikke at hun trenger så mye pass. Som 19-åring dro hun til Bolivia for å jobbe på barnehjem og er en erfaren globetrott­er. For spøk betegner hun min nye rolle som «stay at home mom», sier bilforhand­leren som er sikker på at hun skal gjøre mye annet enn å stelle i leilighete­n for datter og mor.

– Jeg har tenkt å skrive litt om livet på reise, løpe, danse salsa og oppleve mest mulig. Og så håper jeg å få lært meg spansk skikkelig, komme noen steg videre fra «spansk-appen» jeg har på mobilen nå, sier avtroppend­e Motor Forum-sjef, en stilling hun har hatt de tre siste årene.

Før det var hun økonomisje­f i samme firma fra 2003, og parallelt med lederjobbe­n har hun rukket å ta en mastergrad nettopp i ledelse. Hun medgir at hun kanskje tar et litt utradisjon­elt valg ved å hoppe av en både utfordrend­e og bra betalt jobb, men ønsket ikke å la denne sjansen gå fra seg.

MOTSTRØMS

– Og det ender neppe bare med Chile. Planen er at ferden går videre til Argentina og Brasil, og i Rio møte yngstebarn­et som til sommeren er «nydimmet» fra militærtje­neste i H.M Kongens Garde. Men fortsatt er hun øverste ansvarlig hos Motor Forum. Og skryter gjerne av eiere, importører og produsente­r som har satset på de rette, grønne merkene.

– Da jeg startet i firmaet i 2003, solgte vi totalt 400 biler. I fjor var det doblet til 800, sier Anne Me- rete Bruheim og innrømmer at hun gjerne skulle vært med på et spennende 2017 med mange nye modeller. 3700 forhåndsso­lgte utgaver av elbilen Opel Ampera-e på landsbasis er et av eksemplene på hva som er i vente hos Motor Forum de kommende månedene.

LEDELSE

Å holde orden på fire forskjelli­ge bilmerker som spenner fra Opel via Renault og Mitsubishi til lavpris-suv-en Dacia Duster, har sikkert ikke alltid vært like enkelt. Men til den jobben har hun hatt gode medarbeide­re som hun har satt pris på å lede.

– For meg er ledelse å få folk til å yte best mulig sammen. Det inspirerer meg, sier Bruheim som fikk «kremmerånd­en» i blodet da hun vokste opp i familiens nærbutikk i Florø.

Selv om hun opptrer som roen selv, hevder hun at det er en god porsjon impulsivit­et i henne. Noe året på tur burde være godt bevis på.

– Noen sier til meg at«du er galen», andre sier «kjør på». Jeg har valgt det siste, sier Anne Merete Bruheim.

At hun ikke vet hvilken bil som er mest solgt i Chile i 2016, får vi ta på kontoen «mer opptatt av ledelse enn bilmerker». For det var nemlig den kinesisk produserte småbilen Chevrolet Sail. Bare så det er nevnt.

 ?? FOTO: TOR MJAALAND ?? Anne Merete Bruheim, daglig leder hos Motor Forum, har sagt opp jobben og drar på Sør-amerika-tur.
FOTO: TOR MJAALAND Anne Merete Bruheim, daglig leder hos Motor Forum, har sagt opp jobben og drar på Sør-amerika-tur.
 ?? ARKIVFOTO: TOR MJAALAND ?? Anne Merete Bruheim skryter av de mange gode medarbeide­rne hos Motor Forum. Her er hun sammen med noen av dem. F.v.: Vebush Tairi, Magnus Skretting, Kim Roger Larsen, Marit Skaar, Tom Gøytil og Sven Arild Arnesen.
ARKIVFOTO: TOR MJAALAND Anne Merete Bruheim skryter av de mange gode medarbeide­rne hos Motor Forum. Her er hun sammen med noen av dem. F.v.: Vebush Tairi, Magnus Skretting, Kim Roger Larsen, Marit Skaar, Tom Gøytil og Sven Arild Arnesen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway