Fædrelandsvennen

Har imponert på trening – Star

Aliyu Ibrahim (22) kan bli Starts neste import, om trener Steinar Pedersen får det som han vil.

- TEKST: HÅVARD KARLSEN havard.karlsen@fvn.no TEKST: paal.joergensen@fvn.no

– Vi får se hva vi har anledning til å gjøre, sier Start-trener Steinar Pedersen etter onsdagens trening.

Der hadde han sette Aliyu Ibrahim bekrefte det gode inntrykket fra tidligere i uka. Nigerianer­en, som har fem a-landskampe­r på cv-en, er på prøvespill i Start og skal antakelig spille treningska­mp mot Mjøndalen lørdag.

– Er du klar på at han er en mann som kan komme inn og forsterke en ellever?

– Ja, svarer Pedersen, og legger til at han ikke tar noe for gitt før alt er klart.

– Vi håper at vi komme til en løsning, sier han.

Overbevist­e i SARPSBORG

I januar trente 22-åringen tre uker med Sarpsborg 08. Sportssjef Thomas Berntsen beskriver Ibrahim som en kvalitetss­piller.

– Han har et veldig høyt toppnivå, og han har hatt målpoeng i de treningska­mpene han har spilt for oss, sier Berntsen.

– De var veldig fornøyde med meg, men det endte ikke med kontrakt. Nå er jeg her for å vise meg fram, sier Ibrahim til Fædrelands­vennen.

Høyrekante­n har flere sesonger for Nasarawa United, som spiller i toppserien i Nigeria. Hans siste klubb var tunisiske Bizertin, men han avbrøt kontrakten der for et halvt år siden. Bizertin er for øvrig samme tunisiske klubb som Austine Ikenna spilte før han kom til Start.

– Jeg vil spille i Europa. Norge er et veldig bra sted for meg å starte, sier Ibrahim, som har fem A-landskampe­r og ett mål for Nigeria.

– en av de Bedre

Rolf Daniel Vikstøl har sett mange prøvespill­ere i sin fartstid i Start. Ibrahim er blant de få som har imponert ham.

– Han er kvikk, og flink til å utfordre. Det jeg har sett av ham, virker veldig positivt. Han har gjort et veldig bra inntrykk de dagene han har vært her, og er en spiller som kan forsterke oss. Han er absolutt en av de bedre prøvespill­erne som har vært her på en god stund, sier 27-åringen.

Start-sjef Even Øgrey Brandsdal sier at klubben har fått gode referanser fra Sarpsborg 08 på nigerianer­en.

– Har dere mulighet til å hente ham? Start-spiller

– I utgangspun­ktet er vi fulle, men det kan være det blir noen endringer i stallen. I så tilfelle kan han være aktuell, sier Brandsdal.

– Rett inn PÅ start-laget 22-åringen fikk prøve seg i flere treningska­mper for Sarpsborg 08 under prøvespill­et der, og hadde blant annet en målgivende pasning da Kongsvinge­r ble beseiret i forrige uke.

– Hva er grunnen til at dere ikke hentet ham?

– Vi har mange spillere i troppen, og er godt forspent i den posisjonen. Skulle vi ha gått for ham, måtte han ha vært markant bedre enn de vi allerede har, sier Berntsen, som har snakket med Start-trener Steinar Pedersen om Ibrahim.

– Han er en spiller som kunne ha gått rett inn på Start-laget, det er jeg sikker på. Jeg kan ikke forestille meg at Start har den samme dekningen som oss i troppen, og han kommer til å spille mye der om de henter ham, sier Berntsen.

Ibrahim er Bosman-spiller, og kan dermed komme vederlagsf­ritt til Start.

Han er kvikk, og flink til å utfordre. Det jeg har sett av ham, virker veldig positivt.

ROLF DANIEL VIKSTØL,

 ??  ??
 ?? FOTO: SARPSBORG 08 ?? Aliyu Ibrahim trente tre uker med Sarpsborg 08 i januar. Her er han i aksjon i treningska­mpen mot Kongsvinge­r, der 22-åringen hadde en målgivende pasning i 2-0-seieren.
FOTO: SARPSBORG 08 Aliyu Ibrahim trente tre uker med Sarpsborg 08 i januar. Her er han i aksjon i treningska­mpen mot Kongsvinge­r, der 22-åringen hadde en målgivende pasning i 2-0-seieren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway