Fædrelandsvennen

Karoline Olsen vil bli den store profilen

- TEKST: HERMAN FOLVIK herman.folvik@fvn.no

Karoline Olsen (18) håper på å leve opp til de store forventnin­gene rundt henne.

– Jeg har fått mye mer erfaring den siste tiden, og opplevd og vært med på mye. Jeg tror jeg må bare bli trygg på meg selv. Jeg har ferdighete­ne, jeg må bare stå på mitt og gi alt.

Slik sier Karoline Olsen at hun skal slå gjennom i hardtsatse­nde Vipers.

Sammen med Mathilde Kristensen skrev hun nye kontrakter med Vipers onsdag. Olsen for tre år, danske Kristensen for to år.

– Det er veldig gøy for meg. Jeg har vokst opp her og fulgt Vipers siden jeg var liten. Å få lov til å være med på laget videre ser jeg fram til, sier Olsen, som har fått stempel som «kommende Vipers-stjerne» av trener Kenneth Gabrielsen. og jeg har lyst til å leve opp til forventnin­gene, svarer Lundjenta med et trygt smil.

Mange håndballin­teresserte i byen har stor tro på lysluggen, og hun har vært sett på som den neste store lokale spilleren. Publikum pleier også å vise litt ekstra begeistrin­g når Olsens navn ropes opp i Aquarama.

Gunnar Pettersen slapp henne til allerede i 2015, og Kenneth Gabrielsen har etter hvert gitt Olsen mer og mer spilletid denne sesongen.

– Det har vært veldig gøy. Det er alltid gøy å få tillit og få igjen for noe du har jobbet hardt for. Jeg føler det har gått fint og, så det har vært en gøy opplevelse. Jeg må bare jobbe på.

Vipers-treneren har kjent Olsen i flere år gjennom U-landslag.

– Han vet hva jeg kan. Han har sett meg lenge. Jeg føler han ser potensiale­t i meg, forteller Olsen.

Hun kan bekle både en midtback- og kantplass.

– Det blir nok mest venstrekan­t. Så får jeg heller ta steg etter hvert. Kanten er morsom og jeg kan lære mye der. – Er landslaget målet?

– Jeg har bare lyst til å se hvor god jeg kan bli, og hvis det begynner jeg å nærme meg landslagsn­ivå så er blir det nok et mål i fremtiden. Men akkurat nå er det bare å få mest mulig spilletid med Vipers og utvikle meg videre der, svarer Olsen.

– gode Ferdighete­r Sportssjef i Vipers, Peder Langfeldt, er glad for nysignerin­gene.

– Vi ønsker å utvikle lokale, så har det gått litt i bølger hvor mange det har vært. Nå får vi opp Karoline. Det er vi veldig fornøyd med. Det er viktig å ha lokal tilhørighe­t. Så har hun også gode ferdighete­r. Det er viktig å presisere at det er først og fremst derfor vi signerer hun, ikke fordi hun har adresse på Lund, sier Langfeldt.

Vipers har også dialog om fremtiden med Thorey Rosa Stefansdot­tir, Annick Lipman, Sanne Bak Pedersen og Mona Bruskeland som er på utgående avtale.

 ?? FOTO: JACOB BUCHARD ?? Karoline Olsen har skrevet kontrakt med Vipers for tre nye sesonger.
FOTO: JACOB BUCHARD Karoline Olsen har skrevet kontrakt med Vipers for tre nye sesonger.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway