Fædrelandsvennen

– Rett og slett kjempedårl­ig

- TEKST: KURT. B.M. HAUGLI OG NTB

De norske skiskytter­jentene skuffet enormt på normaldist­ansen i Hochfilzen-vm. Tiril Eckhoff ble beste norske på 39.-plass.

Eckhoff pådro seg hele fire tilleggsmi­nutter og var langt unna pallen. Til slutt skilte 4.22,3 minutter opp til den tyske gullvinner­en Laura Dahlmeier.

– Det ble mange bom og mistet magasinet og greier. Jeg er fornøyd med de tre siste skytingene, men totalt sett for dårlig, sa Tiril Eckhoff.

Kaia Wøien Nicolaisen kom unna med tre tilleggsmi­nutter, men var for treg i sporet og hele fem minutter skilte opp til førsteplas­sen. Nicolaisen endte på 47.-plass.

– Det var varmt. Jeg merket det allerede på innskyting­en. Det er likt for alle, men for meg var det uvant. Jeg hadde en dårlig dag på jobben, sa den eller så skytesikre Nicolaisen til Aftenposte­n.

Olsbu bommet fem

Marte Olsbu hadde ingen god dag på standplass. Fem bom sørget for at tilleggsmi­nuttene rant på. 6.23,5 minutter skilte opp til Dahlmeier. Sørlandsje­nta ble nummer 58.

– Dette var rett og slett kjempedårl­ig, sier Marte Olsbu til NRK.

– må samle energi

– Nå har vi ingenting å tape foran stafetten. Vi må samle alt av energi fram mot den, sa Olsbu

Fanny Horn Birkeland pådro seg fem tilleggsmi­nutter og kom i mål på 50.-plass, hele 6.37,6 minutter bak gullvinner­en. Birke- land ble nummer 63 av 99 startende.

Tsjekkiske Gabriela Koukalová knep sølvet, mens Alexia Rung- galdier sørget for italiensk VMbronse.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Verken Tiril Eckhoff eller de andre norske jentene hadde noen god dag i Hochfilzen på normaldist­ansen.
FOTO: NTB SCANPIX Verken Tiril Eckhoff eller de andre norske jentene hadde noen god dag i Hochfilzen på normaldist­ansen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway