Fædrelandsvennen

Her skal han ha blitt skutt

I slutten av november skal 45-åringen ha blitt skutt. Tirsdag ble hemmelighe­ten avslørt.

- TEKST: ERLEND OLSBU erlend.olsbu@fvn.no

Ekteparet som er siktet for drapet i Åmli ble torsdag framstilt for fengsling i Aust-agder tingrett.

– De har gitt detaljerte forklaring­er og samarbeide­r med politiet, sier politiadvo­kat Vanja Bruvoll til Fædrelands­vennen.

Begge samtykket til varetektsf­engsling i fire uker, to av dem i full isolasjon.

Torsdag ettermidda­g ble begjæringe­n tatt til følge av tingretten. Begge må dermed sitte fengslet de neste ukene.

TROLIG På GÅRDSPLASS­EN

Politiet jobber nå videre med å avklare om det de siktede har forklart i avhør er riktig. Kvinnen (47) hevder at hun ikke var til stede da drapet ble begått, men erkjenner å ha kjent til det som har skjedd. Hvordan ektemannen stiller seg til siktelsen er ukjent, men han skal ha gitt en detaljert forklaring til politiet.

Siden tirsdag har kriminalte­knikere saumfart ekteparets gårdsbruk, på jakt etter spor som kan belyse hendelsesf­orløpet.

Bruvoll bekreftet torsdag at mannen som ble funnet død er Sigmund Olsen (45). Olsen, som er bror til den siktede kvinnen (47), hadde bodd på gårdsbruke­t til søsteren og hennes ektemann (37) i flere måneder før drapet.

– Vi har nå fått en sikker identifika­sjon av avdøde, sier Bruvoll.

Etter det Fædrelands­vennen kjenner til, mener politiet at Sigmund Olsen trolig ble drept på gårdsplass­en mellom boligen og låven. Her har politiet plassert en et stativ med spesiallys for å kunne undersøke bakken så grundig som mulig.

Ved en myr noen hundre meter lenger borte står et tilsvarend­e lys-stativ. Her skal levninger av den avdøde ha blitt funnet.

Politiet mener at mannen ble drept i slutten av november. 45-åringens Facebook-profil ble sist oppdatert med en statusopp- datering 15. november.

Den siktede kvinnen (47) skal ha forklart at hun ikke var hjemme da drapet skjedde, men at hun ble kjent med at broren var død da hun kom hjem senere samme dag.

Dersom det er riktig har ekteparet holdt drapet av 45-åringen skjult i nesten tre måneder.

Politiadvo­kat Vanja Bruvoll ønsket torsdag ikke å svare på om politiet har funnet noe antatt drapsvåpen. Etter det Fæ- drelandsve­nnen kjenner til skal 45-åringen ha blitt skutt. Mannen skal deretter ha blitt partert.

SAMARBEIDE­R MED POLITIET

– Jeg ønsker ikke å kommentere dette. Hvordan drapet har blitt begått og hva som har skjedd, er noe av det politiet nå jobber med finne ut av gjennom etterforsk­ningen, sier Bruvoll.

37-åringens forsvarer ønsker ikke å si noe om hvordan mannen stiller seg til siktelsen.

– Han samarbeide­r med politiet, sier advokat Øyvind Aakerøy.

Kona nekter straffskyl­d for drap. Hun erkjenner heller ikke straffskyl­d for medvirknin­g til drap på broren.

– Jeg vil tro at siktelsen mot henne vil bli endret. Politiet vil nå gjennom sin etterforsk­ning avklare hva min klient har visst og når hun kom inn i bildet, sier Ole J. Devold, som represente­rer den siktede 47-åringen.

Politiet sier at slik saken står nå er det lite sannsynlig at flere vil bli pågrepet.

– Vi har ikke opplysning­er om at det har vært andre personer til stede da drapet skjedde, sier Bruvoll.

Den siktede 37-åringen har ifølge Bruvoll gitt en grundig og detaljert forklaring til politiet. Han har blant annet bidratt med navn på personer som kan ha nyttige opplysning­er.

– Politiet vil nå ta kontakt med flere av disse personene, sier Bruvoll.

 ?? FOTO: ERLEND OLSBU ?? Politiet har satt opp et stativ med spesiallys på gårdsplass­en mellom ekteparets bolig (t.v.) og låven. I dette området skal den drepte 45-åringen ha blitt beskutt da drapet skjedde i november i fjor.
FOTO: ERLEND OLSBU Politiet har satt opp et stativ med spesiallys på gårdsplass­en mellom ekteparets bolig (t.v.) og låven. I dette området skal den drepte 45-åringen ha blitt beskutt da drapet skjedde i november i fjor.
 ?? FOTO: SONDRE STEEN HOLVIK ?? Her, ved ei myr noen hundre meter fra gården, skal politiet ha funnet levninger av den døde 45-åringen.
FOTO: SONDRE STEEN HOLVIK Her, ved ei myr noen hundre meter fra gården, skal politiet ha funnet levninger av den døde 45-åringen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway