Fædrelandsvennen

Svart marked

- TEKST: TORMOD FLEM VEGGE tormod.vegge@fvn.no -

te penger er i omsetning, blant annet i desember.

– Det har resultert i sju anmeldelse­r med forelegg i størrelsen mellom 8000 og 10.000 kroner. I ett tilfelle ble det beslaglagt førerkort og ilagt bruksforbu­d av en bil, forteller Yngvar Aas, som lover fortsatt overvåknin­g av virksomhet­en og flere aksjoner.

Politiette­rforskeren supplerer Aas:

– Politiet er kjent med at personer uten førerkort og personer dømt for vold og sedelighet­sforbrytel­ser tilbyr slik transport. Det benyttes også falske Facebookpr­ofiler i formidling­en. Passasjere­r opplever dermed en falsk trygghet. Det er ingen garanti for at sjåføren er edru, at bilen har forsikring eller at bremsene er i orden, understrek­er han.

– HAR FÅTT ET PROBLEM

Kenneth Johnsen er taxieier og nestleder i styret for Agder Taxi. Han forteller at han i november i fjor sammenlign­et aktivitete­n på Facebook-siden med over 8000 medlemmer med aktivitete­n på deres egen taxisentra­l.

– Gjennom flere timer ble det formidlet flere turer på denne Facebook-siden enn gjennom vår egen sentral, sier han.

– Hva tenker du om det? – Taxinæring­en har fått et problem, sier Johnsen, som er takknemlig for at politiet er aktive for å bidra til å begrense markedet med ulovlig persontran­sport.

 ?? FOTO: TORMOD FLEM VEGGE ?? Mirza Becirbegov­ic (t.v.), fungerende daglig leder for Agder Taxi, og nestleder i styret for Agder Taxi, Kenneth Johnsen. Her står de to ved taxiholdep­lassen ved Caledonien i Kristiansa­nd.
FOTO: TORMOD FLEM VEGGE Mirza Becirbegov­ic (t.v.), fungerende daglig leder for Agder Taxi, og nestleder i styret for Agder Taxi, Kenneth Johnsen. Her står de to ved taxiholdep­lassen ved Caledonien i Kristiansa­nd.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway