Fædrelandsvennen

40 millioner kroner i rekordstor­t overskudd

-

Søgne kommune kan notere seg for et 40 millioner kroner stort overskudd på driften for 2016.

Det kom fram da økonomisje­f Ståle Øverland ga en kort orienterin­g om kommunens regnskap for formannska­pspolitike­rne onsdag.

– Endelig resultat kan bli på 43 millioner, sa Øverland.

I 2015 var netto driftsresu­ltat på 37 millioner kroner, og årets overskudd er dermed det beste resultatet for kommunen noensinne, bekrefter Ståle Øverland.

LIGNER På KRISTIANSA­ND

– Det er bedre enn forventet, og skyldes i hovedsak at skatteinnt­ektene på slutten av året ble høyere enn vi trodde de skulle bli. Vi ligner nok veldig på Kristiansa­nd der, sier Øverland.

I Kristiansa­nd utgjorde årets overskudd formidable 300 millioner kroner, etter at den fryktede nedgangen som følge av utfordring­ene i olje- og gasse-sektoren uteble.

– Samtidig som vi har et historisk høyt driftsresu­ltat, har vi heller aldri investert mer enn i 2016, påpeker Øverland.

STORE INVESTERIN­GER

De totale investerin­gene for Søgne var på 115 millioner kroner, særlig knyttet til Lunde skole og flerbruksh­allen der. Resultatet utgjør 5,2 prosent av driftsinnt­ektene.

– Hva skal millionove­rskuddet brukes til?

– Det vil kommunesty­ret behandle i juni. Praksis fra tidligere, er at de enheter som går i pluss får med seg overskudde­t i 2017, og resten avsettes i disposisjo­nsfond. Vi har store investerin­ger framover, hvor de midlene kommer godt med, som ny videregåen­de skole, ny barnehage og utbygging av pleie- og omsorg, sier Ståle Øverland.

I 2016 har seks av enhetene i Søgne kommune brukt mer enn budsjetter­t. 18 enheter har brukt mindre. Samtidig har driftsutgi­ftene økt med to millioner, fra 16 til 18 millioner kroner

 ?? BIRGITTE PRESTVOLD ARKIVFOTO: JANNE ?? Egel Terkelsen (Frp) mener det kommer mye godt ut av å sette seg ned og drikke kaffe sammen. T.h. Torfinn Kleivset (KRF).
BIRGITTE PRESTVOLD ARKIVFOTO: JANNE Egel Terkelsen (Frp) mener det kommer mye godt ut av å sette seg ned og drikke kaffe sammen. T.h. Torfinn Kleivset (KRF).
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway