Fædrelandsvennen

Oslo-firma skal granske varslingss­ak

- JANNE BIRGITTE PRESTVOLD

Tre advokatfir­ma fra Oslo er bedt om å gi anbud på varslingss­aken i Søgne. Avsender Christen Horn Johannesse­n er kritisk til tidsbruken i saken.

Kommunen sendte onsdag epost til tre Oslo-baserte advokatfir­maer som er aktuelle til å vurdere varslingss­aken fra Parat. De tre firmaene er Føyen Torkildsen, Hjort og Deliotte.

– Vi har antydet en ukes arbeid, og bedt dem komme med et anbud. Svarfrist er 22. februar, opplyser Aslaug Bakke (Ap).

KOMMUNEREV­ISJONEN

Hun har sammen med Tom Løchen (H) og Egel Terkelsen (Frp) fått i oppdrag av kommunesty­ret å finne et uavhengig advokatfir­ma som skal granske saken. Det vil si - mandatet til firmaet er ikke definert.

– Det håper jeg kan skje i kommunesty­ret i kveld (torsdag, red.anm.), sier Bakke.

Den erfarne politikere­n me- ner utforminge­n av mandatet bør legges til kommunerev­isjonen, som nøytral part.

– Men det er ikke sikkert det blir flertall for det i kommunesty­ret, sier Bakke.

– ALTFOR LANG TID

Christen Horn Johannesse­n i fagforenin­gen Parat, som står bak varslingen om Søgne-rådmannens adferd, sier dette om fremdrifte­n i saken.

– For det første synes jeg det tar altfor lang tid. Dette dreier seg om det daglige arbeidsmil­jøet i Søgne kommune, og nå er det gått to måneder siden de mottok varselet, sier Horn Johannesse­n til Fædrelands­ven- nen, og føyer til:

– Det er positivt at de setter det bort til uavhengige fagfolk.

– Har du noen tanker om mandatet til firmaet som skal vurdere varselet?

– Advokatfir­maene må jo få en ramme for og beskrivels­e av oppdraget, slik at de vet hva de skal gi anbud på. Hvis jeg tar utgangspun­kt i hva jeg varslet om, forventer jeg at kommunen sørger for at brevet underlegge­s en forsvarlig behandling med tanke på å gi et forsvarlig og korrekt svar, sier advokaten.

– REELT OG FORSVARLIG

– Hvis de har tenkt å gi et mandat som bare gir delvis svar på dette, så blir jeg usikker på når vi skal få en reell og forsvarlig vurdering av arbeidsmil­jøet, og at de på skikkelig vis tar fatt i det, sier Horn Johannesse­n. – Hva mener du med det? – At behandling­en må bygge på varslerbre­vet mitt, og kanskje også på hele historien forut for det.

 ?? FOTO: SONDRE STEEN HOLVIK ?? Aslaug Bakke (Ap) sier det er viktig at et uavhengig firma som ikke har hatt noe med Søgne å gjøre før, skal se på varslingss­aken.
FOTO: SONDRE STEEN HOLVIK Aslaug Bakke (Ap) sier det er viktig at et uavhengig firma som ikke har hatt noe med Søgne å gjøre før, skal se på varslingss­aken.
 ?? FOTO: PARAT ?? Christen Horn Johannesen er advokat i fagforenin­gen Parat.
FOTO: PARAT Christen Horn Johannesen er advokat i fagforenin­gen Parat.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway