Fædrelandsvennen

En nabotrusle­r

- TEKST: ODD-INGE RØNNING ULEBERG odd.inge.uleberg@fvn.no

gen mot Stoffmisbr­uk, Landsforen­ingen for pårørende i psykiatrie­n (LPP) og Rusmisbruk­ernes Interesseo­rganisasjo­n (Rio) har vært med på prosjekter­ingene hele veien, sier Trygve Lauritsen i Vennesla.

Han sier han gjerne skulle hatt fire bofellessk­ap med døgnbemann­ing.

– Det er utopi å tro på så store ressurser. Nå har disse menneskene ventet i årevis på et godt tilbud. Prosjektet på Lomtjønn blir veldig bra for 16 beboere. Døgnbemann­ing og mulighet til aktivitet er mye viktigere enn antall,sier han.

Borghild Mathisen i LPP er enig, selv om hun frykter at det blir for mye institusjo­n og for lite integrerin­g i nabolaget.

HUSBANKEN

Bo-prosjektet i Vennesla er så langt ikke godkjent av Husbanken og Fylkesmann­en. Det er fordi detaljplan­ene ikke er klare ennå.

– Vi har vært med i diskusjone­ne rundt prosjektet i Vennesla, men godkjenner aldri før vi har alle detaljer. Det er da søknaden skal sendes. For oss er det ingen absolutter rundt antall beboere. Alt må sees i sammenheng med bemanning, aktivitet, romløsning­er og hvordan driftsoppl­egget blir, sier assisteren­de regiondire­ktør i Husbanken, Tone Midttun.

Det samme budskapet har Ingrid Mydland hos Fylkesmann­en i Aust- og Vest-agder.

Vennesla Tidende har sitert et brev der Husbanken og Fylkesmann­en er kritisk til flere enn 1214 på samme sted. I brevet omtales 16 som i overkant, mens ytterliger­e utbygging til 24 avvises.

 ?? FOTO: THOMAS HEGNA ?? Dette er området mellom Snømyr og Lomtjønn hvor Vennesla boligstift­else vil bygge rusboliger for Vennesla kommune.
FOTO: THOMAS HEGNA Dette er området mellom Snømyr og Lomtjønn hvor Vennesla boligstift­else vil bygge rusboliger for Vennesla kommune.
 ??  ?? Fædrelands­vennen 9. februar
Fædrelands­vennen 9. februar

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway