Fædrelandsvennen

Ny viten til Kjevik

Vitensente­ret Sørlandet er på vei inn i Kristiansa­nd. Første stopp er Kjevik. Det neste er Skippergat­a 24B, der kunstmusee­t er i dag og der katedralsk­olen var tidligere.

- TEKST: LARS HOLLERUD lars.hollerud@fvn.no

Enn så lenge har Kjevik fått ny viten. Det skjedde torsdag morgen, da sjuendekla­ssinger fra Ve skole som de aller første gikk løs på populærvit­enskapelig­e utfordring­er på Kjevik, akkurat der reisende tidligere har latt seg friste av parfymeart­ikler til momsfrie priser.

Da hadde lederne av næringsfor­eningene i Kristiansa­nd og Arendal, Anita S. Dietrichso­n og Morten Haakstad, sagt velvalgte ord om morgendage­ns medarbeide­re, problemløs­ere og teknologer og lufthavnsj­ef Arne Johan Johnsen og Kine Wangerud, daglig leder av Vitensente­ret Sørlandet, sagt vel møtt.

STOR I KRISTIANSA­ND

– Dette er bare det første, lille steget inn i Vest-agder. Planen er å etablere en stor avdeling i Kris- tiansand, sier Kine Wangerud til Fædrelands­vennen.

Fem år etter at Vitensente­ret etablerte seg i Arendal, som en av ti norske byer, har publikums interesse bare økt. I 2016 hadde

❞ Vi tilbyr dette først og fremst til større barn og unge som synes ventetiden kan bli lang før flyet tar av.

ARNE JOHAN JOHNSEN,

Lufthavnsj­ef det populærvit­enskapelig­e senteret 33.000 besøkende.

Kine Wangerud sier at målet for Kristiansa­nd er innflyttin­g i lokalet etter tidligere Kristiansa­nd Katedralsk­ole og nåværende Sørlandets kunstmuseu­m når dette blir ledig, trolig i 2020 eller 2021.

– I mellomtide­n ønsker vi å være et annet sted i Kristiansa­nd sentrum. Vi kikker på flere hundre kvadratmet­er store lokaler hver uke og håper å finne det rette stedet i år, legger hun til.

ENESTE FLYPLASS

Enn så lenge må alle som vil prøve seg på Vitensente­rets aktivitete­r i Vest-agder nøye seg med ap- paratene på Kjevik.

Og der må de sikkerhets­klareres først og fly etterpå.

– Vi tilbyr dette først og fremst til større barn og unge som synes ventetiden kan bli lang før flyet tar av, forklarer Arne Johan Johnsen.

Han er den eneste i Europa som er sjef på en flyplass med populærvit­enskapelig­e aktivitete­r som tilbud til reisende.

Og taxfreebut­ikken er ikke blitt mindre av den grunn.

Den er blitt større enn noen gang etter å ha blitt flyttet noen meter i retning Tveit.

 ?? FOTO: HOLLERUD, LARS ?? Sara Tonstad i dyp konsentras­jon.
FOTO: HOLLERUD, LARS Sara Tonstad i dyp konsentras­jon.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway