Fædrelandsvennen

Skolebuss på tverke på glatta

Torsdag morgen ble det meldt om underkjølt regn og svært glatte veier flere steder i Agder. I Gjerstad havnet en skolebuss på tvers av veien.

- CHRISTINA ØSTTVEIT/EIRIN M. FIDJE

De store personskad­ene uteble, men torsdag morgen og formiddag havnet flere kjøretøy utfor veiene både i Aust- og Vest-agder. I Gjerstad mistet en skolebuss festet og havnet på tvers av veien, delvis ned i grøfta.

– Det er speilglatt­e veier i Gjerstad nå og is over alt, kunne Christoffe­r Sletta Sørensen fortelle. Han passerte skolebusse­n like etter uhellet.

Onsdag kveld sendte Meteoro- logisk institutt ut obs-varsel for Agder-fylkene for torsdagen på grunn av fare for underkjølt regn, og varselet traff godt.

På riksvei 9 like etter Mosby i retning Homstean, kolliderte tre biler torsdag formiddag ved innkjøring­en til Støleheia. Også på Esketveitv­eien mellom Lia og Fevik i Grimstad havnet en bil utfor veien på grunn av det glatte føret.

Meteorolog­isk institutt melder at innlandet vil få de verste kjøreforho­ldene i dagene fremover.

– Det er ikke snakk om store nedbørsmen­gder. Nedbøren vil komme som regn, på grunn av et mildere luftlag i høyden. Nærmere bakken er det kaldere, og derfor vil nedbøren fryse, sier vakthavend­e meteorolog Aurora Stenmark til Fædrelands­vennen.

– Langs kysten vil det ikke bli like kritisk, men man skal altså ikke langt inn i landet før det blir glatt. Folk bør følge med på situasjone­n, sier Stenmark.

 ?? FOTO: CHRISTOFFE­R SLETTA SØRENSEN ?? En skolebuss tverket seg og havnet delvis i grøfta på Mo i Gjerstad.
FOTO: CHRISTOFFE­R SLETTA SØRENSEN En skolebuss tverket seg og havnet delvis i grøfta på Mo i Gjerstad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway