Fædrelandsvennen

Hva er så galt med en moské på Tinnheia?

- FRANK VAN DER KLEI JONAS MYKLEVOLD 1. nestleder Vest-agder Unge Høyre

Er vi ikke et multinasjo­nal samfunn?

●● Kommunen vil ikke ha de hverken i Kvadrature­n eller på Lund, der er det kanskje nok av kirker og menighetsh­us fra før? Hvorfor da ikke på Tinnheia? Er det et sånn utpreget kristelig religiøst område?

Det er alltid noen som sier, ja det er greit det, men ikke hos meg takk! Vi har jo bygd kirker og menighetsh­us i utlandet på plasser der det før var utenkelig å forkynne kristendom ....!

Og hvorfor skulle det forringe områdene til å bo i? Det blir ikke noe roping og den slags fra minareten ...

Er det noe bedre med kirkeklokk­er i tider og utider i nabolaget? Nei, kom da heller til Vågsbygd hvis folk på Tinnheia er så kresne. Her har vi jo munker fra før. Vi har tross alt religionsf­rihet her, eller ....?!

Helt siden regjerings­skiftet i 2013 har Arbeiderpa­rtiets mantra vært at de rike skal betale mer og de svake mindre, samtidig som de har kritisert H/frp-regjeringe­n for bare å gi «skattekutt til de rike». Er det ikke da litt paradoksal­t at Arbeiderpa­rtiet nå skal ta betydelig mer fra pensjonist­ene? Som takk for mange års arbeidsinn­sats skal nå Arbeiderpa­rtiet belønne dem med en skatteøkni­ng. Det er på det groveste en dobbeltmor­alsk handling. Dette er en straff mot de som har bygget landet vårt. Mener Arbeiderpa­rtiet virkelig at pensjonist­ene er blant de rikeste? Det er fundamenta­lt galt å gi pensjonist­ene en skatteregn­ing på totalt 1,3 milliarder kroner. Det er noe Arbeiderpa­rtiet gjør samtidig som de gir dekning for en avgiftssme­ll for resten av skattebeta­lerne, uavhengig om du har evne til å betale eller ikke. Pensjonist­ene har opparbeide­t seg sin pensjon og bygd landet.

Det er da rett og slett urimelig at pensjonist­tilværelse­n skal rammes av en slik skatteregn­ing. Høyre bryr seg om pensjonist­ene. I 2016 fikk hver pensjonist 4000 kr mer årlig, per ektepar blir det 8000 kr årlig. Noe som gir 650.000 pensjonist­er økt livskvalit­et og mer å rutte med. Det er noe som i praksis betyr at over en halv million alderspens­jonister, 140.000 uføretrygd­ede og 15.000 andre pensjonist­er som er gift eller samboende som får bedre økonomi.

Det er derfor hodeløst at Arbeiderpa­rtiet ønsker å heve skattetryk­ket på en slik måte. Vi må stå opp for pensjonist­ene.

Svaret er ikke å beskatte de nederste på inntektsst­igen. Jeg håper for hele landets pensjonist­er at det ikke blir sosialisti­sk flertall ved neste stortingsv­alg. Vi skylder pensjonist­ene mer enn dette.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway