Fædrelandsvennen

– Kan få sitt gjennombru­dd i år

Vegard Somdal (17) har tatt store steg de siste månedene, og har imponert trener Arne Sandstø.

- TEKST: HÅVARD KARLSEN havard.karlsen@fvn.no

I dag blir han belønnet med en startplass når Jerv møter Viking på bortebane fredag.

– Vegard presentere­r seg på et høyere nivå enn i fjor, og derfor starter han kampen, sier Jerv-trener Sandstø.

Somdal er en av flere lokale unggutter som har hatt et eget fysisk program med personlig trener to ganger i uka siden september i fjor. 17-åringen har lagt på seg fire kilo muskler det siste snaue halvåret.

– Fortsettet han å prestere som han gjør på trening, er det ingen grunn til at han ikke skal få gjennombru­ddet i år, sier Sandstø.

Når Jerv møter Viking i Randaberg Arena kl. 16.00 fredag, starter Somdal på høyrekante­n.

– Det er veldig gøy å få de sjansene jeg får nå. Jeg må bare utnytte muligheten, sier Grimstad-gutten Somdal til Fædrelands­vennen.

– Hvordan har det fysiske opplegget hjulpet deg?

– Jeg meker at jeg har fått bruk for styrken på banen. Det har de andre guttene også, og det har vært et bra opplegg, sier Somdal.

HÅPER å BLI KJØRT AV VIKING Unggutten, som også startet årets første treningska­mp mot Vindbjart, signerte sin første proffkontr­akt med Jerv i november i fjor.

«Han er en offensiv spiller med ekstremfer­digheter på fart og rykk, god en mot en og er en ving/ offensiv spiller med Sandstøs ønskede kvaliteter» skrev klubben om Somdal da.

– Jeg har bra fart, og liker å score mål, legger Somdal til.

Jerv tapte sin forrige treningska­mp 1–2 mot 3. divisjonsk­lubben Fløy.

– Fløy er et godt 3. divisjonsl­ag, og fortjente å vinne kampen, sier Somdal.

Tapet har påvirket laget positivt i oppkjøring­en mot Vikingkamp­en, ifølge Sandstø.

– Vi har fått gode bilder på ting vi jobber med. Mot Fløy hadde vi 80 prosent ballinneha­v, og vi skapte fire ganger så mange sjanser som Fløy. Resultatet er ræva, men det er fortsatt bare februar, sier han.

– Hva tenker du om fredagens kamp?

– Vi har godt av å bli kjørt litt på tempå og trykk, og det håper jeg vi blir fredag, sier Sandstø om siddisene som spilte 1–1 mot Start lørdag.

DIREKTE På FVN.NO

Fredagens kamp er den siste for Jerv før avreise til La Manga onsdag i neste uke. I Spania skal Jerv møte Kongsvinge­r og Fredriksta­d.

Sandstø får med seg flere prøvespill­ere i treningsop­pholdet.

– Det er utelukkend­e i offen- sive posisjoner, men vi har ikke fått noen endelig avklaring, sier Sandstø, som ikke ønsker å si navn, eller om det er norske eller utelandske spillere.

– Det er en god blanding, sier Sandstø.

Fædrelands­vennen viser Viking-jerv i samarbeid med Stavanger Aftenblad. Avspark i Randaberg Arena er kl. 16.00, og kampen blir kommentert av Stig Nilssen. Han har med seg Vikingspil­ler Tor André Skimmeland Aasheim som ekspert.

 ?? FOTO: FK JERV ?? Vegard Somdal starter sin andre treningska­mp i vinter når Jerv møter Viking. 17-åringen fikk proffkontr­akt av klubben i november i fjor.
FOTO: FK JERV Vegard Somdal starter sin andre treningska­mp i vinter når Jerv møter Viking. 17-åringen fikk proffkontr­akt av klubben i november i fjor.
 ?? FOTO: HERMAN FOLVIK ?? Arne Sandstø er fornøyd med fremgangen til Vegard Somdal.
FOTO: HERMAN FOLVIK Arne Sandstø er fornøyd med fremgangen til Vegard Somdal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway