Fædrelandsvennen

Fikk hjerteinfa­rkt – vil stadig gå

To dager etter at han fikk hjerteinfa­rkt etter en skitur – og samme dag som han ble skrevet ut fra sykehuset – var Tord Trondsen tilbake på Sandriphei­a på fellestren­ing med Odd-bjørn Hjelmeset.

-

På onsdagens fellestren­ing med laget Fædrelands­vennen har plukket ut til Hovdentour, stilte Trondsen i sivil. Der fortalte hardhausen om den grufulle opplevelse­n da han alene kjørte hjem fra skitur på Sandriphei­a mandag.

– Jeg hadde hatt ei fin treningsøk­t. Formen føltes helt topp, og jeg følte i tillegg at jeg hadde fått mye bedre balanse på mine nye felleski. Da jeg satte meg i bilen, føltes jeg til og med pigg. Det har jeg aldri gjort etter ei treningsøk­t før, sier Trondsen.

Men han var ikke kommet mer enn ut til hovedveien før den gode følelsen gikk over i akutte smerter.

– Det var som å slå på en bry- ter. Plutselig hadde jeg store smerter i bryst og skulder. Først trodde jeg det var en strekk, men da smertene bare økte, slo tankene inn på om det kunne være hjerteinfa­rkt. Det har jeg litt erfaring med etter både å ha kjørt min bror til sykehuset med hjerteinfa­rkt, og etter at faren min døde som 52-åring av det samme. Det var veldig skremmende og kaldsvette­n silte. Da jeg kom til Grim, kunne jeg ikke kjøre lenger og svingte innom Grim Torv Veterinærh­us. Der kunne de knapt kjenne meg igjen, og ringte umiddelbar­t etter ambulanse, sier 59-åringen.

De konstatert­e raskt at det var hjerteinfa­rkt. Etter ei natt på sykehuset i Kristiansa­nd, ble han overført til Arendal hvor de foretok et inngrep før han ble skrevet ut onsdag formiddag.

– Det viste seg at jeg hadde 70 prosent innsnevrin­ger i ei blodåre. Hellet i uhellet er at dette ble oppdaget nå, og ikke seinere når innsnevrin­gene hadde utviklet seg ytterliger­e. Da kunne smellen blitt mye verre, sier Trondsen.

Sykehuset i Arendal bekrefter at Trondsen ble skrevet ut fra sykehuset onsdag, men vil ikke kommentere hendelsen.

LYTTER TIL LEGEN

Kristiansa­nderen, som gjennom de siste par årene også har vært gjennom tøffe tak som tillitsval­gt i NOV, var en selvsagt kandidat da Fædrelands­vennen plukket ut de 16 heldige som skal gå HovdenTour 18. mars – med det tidligere skiesset Odd-bjørn Hjelmeset som motivator og instruktør på tre fellestren­inger.

Sjansen har gitt Trondsen voldsom motivasjon, og onsdag var han tilbake på Sandriphei­a, i håp om å snappe opp noen verdifulle teknikktip­s fra Hjelmeset. De kan bli gull verdt når han ut i neste uke igjen har fått lov av lagene til å ta skiene fatt – som trening mot den korte løypa på 23 kilometer i Hovdentour 18. mars.

– Målet er fortsatt å gå Hovdentour. I utgangspun­ktet er det bare positivt med fysisk aktivitet, men jeg kommer ikke til å gjøre noe som ikke er i samsvar med rådene jeg får fra legen, understrek­er Trondsen.

– SNART IKKE FLERE LIV IGJEN Dette er ikke første gang Trondsen er utsatt for dramatikk. Som Fædrelands­vennen skrev da vi presentert­e Trondsen som en av de 16 utvalgte, har han for ti år siden overlevd to flystyrter med et halvt års mellomrom. Likevel lar han seg ikke stoppe. – Hvis helsa og kroppen tåler det, så vil jeg så gjerne klare dette. Det har vel sammenheng med hva jeg har vært gjennom i livet av flystyrter og kjøret med nedbemanni­nger i NOV. Jeg har hatt behov for å få fokus over på noe annet. For meg hjelper det veldig med fysisk aktivitet. Men sier legene nei til at jeg skal gå Hovdentour, så skal jeg høre på dem. Mine ni liv må snart være brukt opp, sier

 ?? FOTO: ÅGE HARALD DRANGSHOLT ?? Tord Trondsen (t.v.) ville både få med seg det sosiale og verdifulle teknikktip­s, og stilte derfor sporty opp på onsdagens fellestren­ing med Odd-bjørn Hjelmeset - to dager etter at han fikk hjerteinfa­rkt etter trening på Sandriphei­a.
FOTO: ÅGE HARALD DRANGSHOLT Tord Trondsen (t.v.) ville både få med seg det sosiale og verdifulle teknikktip­s, og stilte derfor sporty opp på onsdagens fellestren­ing med Odd-bjørn Hjelmeset - to dager etter at han fikk hjerteinfa­rkt etter trening på Sandriphei­a.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway