Fædrelandsvennen

Thingnes Bø mistet VMmedaljen på sisteskudd­et

-

Johannes Thingnes Bø kjempet om seier på normaldist­ansen i VM i skiskyting, men nordmannen sviktet på siste stående og ble til slutt nummer åtte.

Amerikaner­en Lowell Bailey tok et sensasjone­lt gull. Han vant foran Ondrej Moravec fra Tsjekkia og franske Martin Fourcade.

Thingnes Bø var en reell utfordrer til tsjekkiske Moravec, som skjøt feilfritt og ledet da Bø var i sporet, men en bom på andre liggende skyting og en ny bom på sisteskudd­et på siste skyting knuste gulldrømme­n til 23-åringen.

– Det var et skikkelig forsøk, men det holdt ikke. Her røk gullet på sisteskudd­et, i hvert fall en medalje, sa Nrk-kommentar Andreas Stabrun Smith.

– Jeg er offensiv i dag og skyter litt fort på siste. Hadde den gått hadde det blitt veldig bra, men nå blir det ikke så bra. Det er små marginer, sa Bø til NRK.

Bailey fra USA skjøt fire fulle hus og ledet 2,8 sekunder foran Moravec etter 17,2 kilometer. Amerikaner­en så ut til å gå på en smell på sisterunde­n, men dro fram superkreft­ene og sikret en sensasjone­ll amerikansk VM- gullmedalj­e. Moravec tok altså sølvet, mens Martin Fourcade tok bronsemeda­ljen etter to straffemin­utter.

Lars Helge Birkeland la inn en god søknad til å gå Vm-stafetten etter 19 treff. Han ble til slutt nest beste nordmann på niendeplas­s.

Emil Hegle Svendsen så ikke ut til å ha kommet seg ordentlig etter kollapsen i målområdet etter jaktstarte­n. Tre bom, en på hver av de tre første skytingene, sørget for at Svendsen ble nummer 27.

Ole Einar Bjørndalen klarte ikke kopiere Vm-medaljen fra jaktstarte­n. Superveter­anen sprakk på tredje skyting da han fikk to tilleggsmi­nutter. Han endte opp med totalt fire minutter og en 47.-plass.

– Det var et tungt løp i dag. Jeg følte meg tung, sa Bjørndalen til NRK.

NTB

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Johannes Thingnes Bø lå an til å ta medalje, men med en bom på siste skyting endte han på 8. plass.
FOTO: NTB SCANPIX Johannes Thingnes Bø lå an til å ta medalje, men med en bom på siste skyting endte han på 8. plass.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway