Fædrelandsvennen

Løseth traff ikke, ble låst og falt tilbake

-

Nina Løseth lå på en flott sjetteplas­s etter første omgang i storslalåm­en, men traff ikke på timingen i annen omgang og falt tilbake til en skuffende 10.-plass.

Hun gjennomfør­te en oppløftend­e førsteomga­ng, der hun hadde en medalje innen rekkevidde, men klarte ikke å følge opp.

– Er forklaring­en så enkel at du ikke er rå nok?

– Det såret litt altså. Skal du trykke meg enda litt lenger ned nå da, svarte Løseth smilende til NTB. Hun nevnte at kjøringen ble litt for pen og ordentlig i den første omgangen.

– Jeg sa etter førsteomga­ngen at jeg skulle satse og gi alt jeg hadde i denne annenomgan­gen, og det følte jeg ikke at jeg klarte. Jeg ble litt låst. Jeg klarte rett og slett ikke å slippe meg ordentlig løs. Det henger nok sikkert litt sammen med selvtillit­en at storslalåm­en har vært som en berg og dalbane i år, mens slalåmen har vært jevnt stabil, forklarte Løseth.

– Jeg kjente at jeg ikke traff helt på timingen i midtpartie­t, så det satt ikke som det skulle, og jeg klarte heller ikke å finne det femte- og sjette giret som man trenger her, fortalte hun.

– Jeg må innrømme at jeg ble litt forbannet oppe i henget da jeg kjente at jeg bommet på linjen, men jeg følte likevel at jeg kom greit i gang. Noen ganger blir det stang ut, og i dag var det slik, la hun til.

Gullet gikk til franske Tessa Worley som også ledet etter den første omgangen. Amerikansk­e Mikaela Shiffrin kjørte seg opp fra 3,- til 2.-plass, mens bronsen endte hos italienske Sofia Goggia.

– Det er i grunnen bare å evaluere og gå videre, understrek­et hun.

– Nå gleder jeg meg veldig til slalåm på lørdag. Jeg kan jo også ta med meg den gode førsteomga­ngen fra dette rennet. Det var noen gode partier der. Det kommer jo også et nytt storslalåm­renn om et par uker igjen, så jeg får håpe jeg kan være i en da bedre form da, sa Ålesund-jenta optimistis­k.

NTB

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Nina Løseth var nummer seks etter første omgang, men klarte ikke å følge opp og endte på 10. plass.
FOTO: NTB SCANPIX Nina Løseth var nummer seks etter første omgang, men klarte ikke å følge opp og endte på 10. plass.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway