Fædrelandsvennen

Biskopen: – Russisk rulett

-

●● Biskop Stein Reinertsen er en av dem som har engasjert seg sterkt for asylsøkere som har konvertert til kristendom­men.

– Denne saken kjenner jeg ikke konkret, men jeg har erfaring med en rekke andre saker med konvertitt­et jeg har fulgt personlig. I sakene jeg kjenner, er erfaringen er at de fortsetter å være aktive kristne etter at sakene deres er avgjort, sier Reinertsen.

Han utelukker ikke at det kan finnes enkelte som snakker på seg en tro de ikke har, men sier han ikke har sett slike saker i sitt arbeid.

– Det er viktig at menigheten­e som tar imot dem som vil konvertere med tålmodighe­t. Det bør brukes god tid frem til dåpen, og tiden bør brukes på trosopplær­ing, samtaler og aktivitet i kristen menighet slik at man føler seg trygg og sikker før avgjørelse­n tas, sier han.

Biskop Reinertsen har vitnet i to rettssaker men konvertitt­er til kristendom­men som ikke ble trodd av norske myndighete­r. In- gen av dem fikk opphold i Norge. – Hva risikerer de?

– De som blir sendt tilbake til et strengt, muslimsk land vil ofte leve med stor frykt. Det blir litt som å spille russisk rulett. Det går bra med de fleste, men frykten for at noe alvorlig skal skje med dem, er reell.

Biskopen er bekymret hvordan konvertitt­ene håndteres.

– Hvem sitter på kompetanse­n til å avgjøre om noens tro er ekte? Myndighete­ne burde bli flinkere til å lytte til de som jobber med tro og er tett på dem det gjelder, sier Reinertsen.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway