Fædrelandsvennen

Drosjeran-siktet dømt for ran i januar

- TEKST: EIVIND KRISTENSEN eivind.kristensen@fvn.no -

I januar ble den 19 år gamle studenten dømt for å ha lurt og ranet en homofil mann. Nå er han fengslet for drosjerane­t på Grim.

19-åringen nekter straffskyl­d. Hvordan den medsiktede 17-åringen stiller seg til siktelsen, vil ikke politiet kommentere. Politiet mener imidlertid at begge kan knyttes til ranet av en drosjesjåf­ør på Grim søndag morgen.

Dette begrunner de med overvåking­sbilder, vitneforkl­aringer og beslag. Politiet mener 19-åringen skal ha hatt på seg ei bestemt jakke under ranet. Han nekter imidlertid for at det er hans jakke.

MINDRE BELØP

De siktede skal kun ha kommet unna med et mindre beløp penger.

Mens 17-åringen er løslatt etter avhør, ble 19-åringen varetektsf­engslet i fire uker på grunn av sakens alvorlige karakter og gjentakels­esfare.

I kjennelsen fra Kristiansa­nd tingrett vises det blant annet til at han i januar ble dømt for et lignende forhold, som han nå skal ha stått bak.

«GAYSIR»-AVTALE

Sammen med en annen kamerat, kom han i februar 2016 i kontakt med en mann på nettstedet «Gaysir». De avtalte å møtes på Bjønnes stadion utenfor Arendal for å ha sex tidlig om morgenen.

Retten fant det bevist at mannen på stedet ble truet til å kjøre de to kameratene til en minibank. Dersom han ikke tok ut 5000 kroner, skulle han få juling. Den fornærmede mannen forklarte i retten at han ble svært redd da han ankom det avtalte stedet og forsto at mennene ikke var homofile, men ranere.

Påstanden fra aktor var fengsel i åtte måneder. AustAgder tingrett dømte 19-åringen til 180 timers samfunnsst­raff. Det ble vist til at han var student, og inne i en fin utvikling uten nye straffesak­er.

 ?? FOTO: ERLEND OLSBU ?? Søndag klokken 09.17 ble en drosjesjåf­ør ranet på Grim. Rundt to timer senere ble 19-åringen pågrepet.
FOTO: ERLEND OLSBU Søndag klokken 09.17 ble en drosjesjåf­ør ranet på Grim. Rundt to timer senere ble 19-åringen pågrepet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway