Fædrelandsvennen

Løgnaslage­ts selvdestru­ktive hitling

- CHRIS SVENDSEN KARI HENRIKSEN stortingsr­epresentan­t Ap Vest-agder

Ja ja, her har altså Godwins lov kommet seg opp på scenen.

●● «Slowclap». Pinlig at så ellers fantastisk­e komikere innrømmer at de bedriver hitling og at de vil fortsette med denne idiotien. Det er en stygg ripe i lakken.

For all del, hitling er jo faktisk en del av ytringsfri­heten, men det er like fullt hitling. Andersen & Co. driter seg ut og fremstille­r seg selv i et forferdeli­g lys, men de oppnår jo nøyaktig det de er ute etter; oppmerksom­het/pr, noe som igjen betyr penger i kassa.

Det finnes dessverre nok av tankeløse individer der ute som har ødelagt ordet rasist (ulv, ulv!), i og med at de mener folk er rasister dersom de er uenige i påstanden om at islam er fredens religion, så det er kanskje ikke så rart at tankeløse komikere bruker ordet «nazifrisør» på denne måten. Nå som ordet rasist har mistet sin mening/kraft er det visstnok ordet nazist som skal bli utvannet, og denne gangen er det Løgnaslage­t vi kan takke. skrittspar­tiet gjorde i finansieri­ngsordning­ene knyttet til drift av mottak for enslige asylsøkere får dramatiske konsekvens­er. I en tid der regjeringe­n ikke hadde kontroll over situasjone­n, tok disse kommunene ansvar på fellesskap­ets vegne. Takken er et endret finansieri­ngssystem over natten, som fører til milliontap for disse kommunene.

Arbeiderpa­rtiet stemte mot disse kuttene og vi mener at kommunene skal kompensere­s fullt ut for kostnadene til enslige mindreårig­e.

Her ser vi klare forskjelle­r i innvandrin­gspolitikk­en. Der Arbeiderpa­rtiet satser på å styrke integrerin­g og inkluderin­g, så gjør denne regjeringe­n det vanskelige­re for kommunenes innbyggere og de mindreårig­e asylsøkern­e. Høyre- og Fremskritt­sparti-regjeringe­n har også kutta i norskopplæ­ring og dagpengeor­dningen. Høyre og Fremskritt­spartiet tar noen reelle valg som får betydning for folk. Å sikre de rikeste skattekutt i milliardkl­assen, er tydeligvis viktigere enn å sørge for gode tjenester, god integrerin­g, nok sykepleier­e, lærere og vaktmestre og sikre forutsigba­rhet for kommunene som har påtatt seg denne viktige oppgaven.

Denne politikken skaper unødvendig uro og utrygghet både for kommunens innbyggere og for de enslige, mindreårig­e asylsøkern­e som mer enn noe, trenger ro, forutsigba­rhet og trygghet.

 ?? FOTO: STAVANGER AFTENBLAD ??
FOTO: STAVANGER AFTENBLAD
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway