Fædrelandsvennen

Spise i Berlin?

Hvor spiser du godt i Berlin? Her får du ni innsidetip­s.

-

Det rustes opp i Berlin, og et av nabolagene som opplever en vekst er Nordbahnho­f i Mitte.

Området begynner å bli ferdig. Borte er de store heisekrane­ne – byggeplass­ene er blitt til hoteller og nybygg av ulike slag. Trikken har også endelig begynt å gå igjen.

– Jeg mener dette området Norbahnhof rundt Torstrasse og Chausseest­rasse begynner å bli et av de aller kuleste i Berlin akkurat nå, her skjer det så mye, sier Kristian Moldskred.

Han har drevet kaffebaren Oslo Coffee i området de siste årene og kjenner Mitte godt.

– Mitt tips er å reise til dette området og se hva som finnes her, og se en del av Berlin veldig mange ikke ser. Bydelen er blitt mer populær fordi flere restaurant­er og kafeer ønsker å etablere seg her, mener han.

BILLIG ER MANTRA

W-der Imbiss er Moldskreds absolutt favoritt i Berlin. Det er en vegetarres­taurant i Kastanjena­lle i området Prenzlauer Berg.

– Jeg spiste lunsj og middag der hver dag i to år. Det er utrolig bra og billig mat.

Billig er et stikkord for sultne berlinere. Lunsj skal være billig, det skal helst middag være også. Det er veldig vanlig å gå ut – berlinere spiser sjelden hjemme hos hverandre sammenlign­et med i Norge.

– Men det en må huske på er at mange i Berlin har lite penger, og veldig mye av kafékultur­en er preget av at kvaliteten kan være bra, men at det skal være lave priser. Og det er ikke lov å tulle, så ofte er det veldig billig det du får, og det er ganske bra. Jeg føler at hvis noe er billig og ganske dårlig i Berlin, så klarer de ikke å overleve. Blir det for dyrt, så klarer de det heller ikke. Det er mange som ikke har råd til å bruke ti euro på lunsj, men helst seks-syv euro.

Han opplever at byen er delt i to restaurant­messig, det er få i mellomskil­tet. Enten er det dyrt eller så er det billig.

– Billig og bra funker, og dyrt og bra funker, understrek­er han.

 ?? FOTO: STEIN J. BJØRGE ?? KAFÉLIV: Kaffebaren­e popper opp rundt om i Berlin.
FOTO: STEIN J. BJØRGE KAFÉLIV: Kaffebaren­e popper opp rundt om i Berlin.
 ?? FOTO: CAMILLA FLAATTEN ?? NORDMANN I BERLIN: Kristian Moldskred deler tiden mellom Berlin og Oslo. I begge byene driver han kaffebarer.
FOTO: CAMILLA FLAATTEN NORDMANN I BERLIN: Kristian Moldskred deler tiden mellom Berlin og Oslo. I begge byene driver han kaffebarer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway