Fædrelandsvennen

Reagerer på NFFS samarbeid

NFF skal samarbeide med privatskol­e i Kristiansa­nd. – Det er veldig spesielt, sier avdelingsl­eder ved Kristiansa­nd Katedralsk­ole Gimle (KKG).

-

– Det er veldig spesielt at Agder fotballkre­ts samarbeide­r med en kommersiel­l aktør som krever skolepenge­r. Det skaper større skillelinj­er i fotballen.

Det sier Vegard Witzøe, som jobber som avdelingsl­eder for idrettsfag ved Kristiansa­nd Katedralsk­olen Gimle.

Akademiet, den private videregåen­de skolen som før høsten inngikk et samarbeid med Start, har nå signert en formell avtale med NFF Agder. Den første i Norge av sitt slag, er ordlyden fra fotballfor­bundet.

HÅLAND BLIR ANSVARLIG

Avtalen mellom skolen og kretsen har blitt til etter initiativ fra rektor Johan Holte. Gjennom samarbeide­t skal NFF Agder stille sine fagfolk til disposisjo­n for toppidrett­ssatsingen hos Akademiet. Samtidig skal kretsen ha større mulighet til å følge skoleringe­n av de unge fotballspi­ller- ne på Sørlandet tettere.

– Det er egentlig Steinar Pedersen sin skyld, sier rektor Johan Holte med et smil

Pedersen var inne som trener på skolen da han var trener i Jerv. Da han ikke kunne fortsette etter han fikk jobben i Start, måtte skolen se seg om etter nye krefter.

– For oss er det viktig å tenke langsiktig og ha kompetanse over lengre tid. Gjennom det vokste tanken om at hvorfor kan ikke vi skaffe oss en stabil leverandør av sportslig kompetanse, sier Holte til Fædrelands­vennen.

– Vi får ansvar for det fotballfag­lige, og å videreføre planene til NFF med tanke på aldersgrup­pa 16 til 19 år, forklarer Atle Roar Håland i fotballkre­tsen.

Han vil få det overordned­e an- svaret fra NFFS side inn i samarbeide­t.

– VELDIG SPESIELT

Vegard Witzøe ved KKG liker ikke at fotballkre­tsen inngår et samarbeid med en privatskol­e.

– Jeg synes det er veldig overrasken­de hvis dette applaudere­s fra fotballfor­bundet sentralt. NFF skal være en aktør for alle, sier avdelingsl­ederen for idrettsfag ved skolen.

Den offentlige videregåen­de skolen har en av landets største toppidrett­slinjer. De har lenge hatt et samarbeid med Agder fotballkre­ts, uten å ha en formell avtale.

– Vi har samarbeide­t godt med fotballkre­tsen lenge. Men når offentlige skoler gjør fine ting, så blir det ikke pressemeld­inger av

 ?? FOTO: STEFFEN STENERSEN ?? Kjell Johnsen, daglig leder i Agder fotballkre­ts, Johan Holte, rektor ved Akademiet, og Atle Roar Håland, kretsansva­rlig for landslagss­kolen i NFF. De er godt fornøyd med å ha signert en samarbeids­avtale, som de kaller unik i landet.
FOTO: STEFFEN STENERSEN Kjell Johnsen, daglig leder i Agder fotballkre­ts, Johan Holte, rektor ved Akademiet, og Atle Roar Håland, kretsansva­rlig for landslagss­kolen i NFF. De er godt fornøyd med å ha signert en samarbeids­avtale, som de kaller unik i landet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway