Fædrelandsvennen

D med privatskol­e

- TEKST: STEFFEN STENERSEN steffen.stenersen@fvn.no

det. Det er godt mulig at vi kommer til å samarbeide med kretsen fortsatt. Men at de inngår et slikt samarbeid synes jeg er rart, sier Witzøe.

– Men Akademiet har ingen eksklusivi­tet. Kan ikke dere også gjøre det samme?

– Jo, og hadde vi ikke hatt kompetanse­n, så ville nok vi også søkt den veien. Men vi har fagfolk som allerede i dag blir brukt av kretsen som instruktør­er. Så vi er der på en måte allerede, sier Witzøe.

NFF SER PROBLEMET

Han påpeker at han ikke kjenner innholdet i samarbeide­t, annet enn det han fikk fra Atle Roar Håland per telefon noen timer før Fædrelands­vennen ringte.

– Vi har samarbeid med KKG, blant annet om trenerkurs, og øn- sker å fortsette det. Samarbeide­t med Akademiet er ikke eksklusivt, men vi ønsker å legge til rette for best mulig utvikling for alle. Det er vårt ansvar, sier Håland.

Johan Holte ved Akademiet ønsket ikke å kommentere kritikken fra Witzøe.

Alf Hansen er direktør for sportsavde­lingen i NFF sentralt. Han kaller prosjektet for spennende.

– Vi er positive. Det gir oss en god mulighet til å ha et godt og helhetlig tilbud til de som går en studieforb­eredende retning. Det finnes ulike typer slike initiativ, men det er ingen av dem som har vært fotballfag­lig drevet av NFF. Vi er veldig godt fornøyd med at Agder er frampå, for å se om dette er noe vi kan utvikle videre, sier Hansen til Fædrelands- vennen.

– Er det uproblemat­isk at det er et samarbeid med en privat aktør?

– Det er det ikke. Det at det er en privat skole kan helt sikkert gjøre at det blir oppfattet som et segregert tilbud. Så det er selvfølgel­ig en utfordring. Men vi kunne like gjerne inngått et samarbeid med den offentlige skolen, sier Hansen, som legger til at prosjektet finansiere­s gjennom skolepenge­r.

– Vi kunne ønske å samarbeide med en offentlig skole. Vi vil gjerne nå fram til flest mulig, sier Hansen.

 ??  ??
 ?? ARKIVFOTO: HÅVARD KARLSEN ?? Tobias Christense­n og Mikael Ugland er to Start-spillere som i dag går på KKG, men som har varslet at de vil melde overgang til Akademiet når toppidrett­ssatsingen i samarbeid med Start og NFF Agder kommer i gang til høsten.
ARKIVFOTO: HÅVARD KARLSEN Tobias Christense­n og Mikael Ugland er to Start-spillere som i dag går på KKG, men som har varslet at de vil melde overgang til Akademiet når toppidrett­ssatsingen i samarbeid med Start og NFF Agder kommer i gang til høsten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway