Fædrelandsvennen

KIF raknet etter pause

- INGER M. WITTEVEEN, for KIF Håndball

KIF ledet ved pause, men klarte ikke stå løpet ut i søndagens bortekamp mot Haslum.

Hjemmelage­t Haslum vant 3024, etter at KIF gikk til pause med 14-13-ledelse.

Ingen hadde forventet at det ville bli en lett match. Men det var mye som lå til rette for KIF da de møtte Haslum til bortekamp i 1. divisjon søndag; de er et lag som viser positive takter om dagen og de banket tross alt bærumslage­t i høst.

– Nå skal vi hjem å analysere, for vi skal komme sterkere tilbake, lover Kif-trener Tihomir Baltic.

Johannes Jåsund sendte KIF opp i ledelsen etter halvannet minutt. Men Haslum var raske med å svare. Ut i 1. omgang begynte det å koke i toppen på sørlending­ene, som pådro seg tre tominutter­e på snaue sju minutter, mot Haslums ene. På siste marsjordre til Erlend Årstein Hansen var Haslum igjen fulltallig og banket effektivt inn fire mål på rappen. Stillingen var da 10-5 og det gjensto ti minutter av omgangen. Men opphenting­en hadde begynt, med en Aleksander Aabel i scoringsmo­dus, sammen med Sindre Rosseland, Bendik Holstad, Sebastian Schultz Hansen og Mathias Christians­en.

Kanskje kunne ettmålsled­elsen ved pause vært enda større, men det var i 2. omgangen det sviktet. Kif-trener Tihomir Baltic mener tapet kan forklares med for mange tekniske feil, dårlige skudd og at man ikke lyktes i å få til et etablert forsvar.

– I 1. omgang hadde vi disiplin i angrep, for selv om Haslum scoret lette mål, klarte vi å slå tilbake. Men vi startet 2. omgangen dårlig, uten å satse nok på mål, var ukonsentre­rte, fikk for mange lette mål imot og hadde ikke styrke til å komme tilbake, sier han og fortsetter:

– Vi prøvde å bytte system i forsvar, men det fungerte ikke i dag. Vi må ha vinnerment­aliteten på plass og 100 prosent konsentras­jon, har vi ikke det, da taper vi.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway