Fædrelandsvennen

Evakuert fra lasteskip utenfor Jæren

- OVE HEIMSVIK

Situasjone­n ved lasteskipe­t «Tide Carrier» med 20 personer om bord, ble stabiliser­t onsdag ettermidda­g etter motorstopp.

– Båten ligger nå ganske stabilt, den er forankret med to ankere og «BB Server» har også fått en sleper ombord. Situasjone­n er nokså ukompliser­t nå, men vi beholder et Sea King-helikopter i området i tilfelle det skulle skje noe, sa Anders Bang-andersen ved Hovedredni­ngssentral­en til Stavanger Aftenblad ved 16.15-tiden i går.

– Akkurat nå er dette en sak mellom rederiet og Kystverket, som også har båter i området for å bistå, sier Bang-andersen.

Ved 14-tiden meldte Hovedredni­ngssentral­en at en av mannskapet hos havaristen, med en bruddskade i skulderen, ble evakuert av et Sea King redningshe­likopter.

Cargofartø­yet «Tide Carrier» var ferdig i 1989, og er registrert i Komorene, en øygruppe utenfor Afrikas østkyst. Fartøyet er 263 meter langt og 32 meter bredt.

Også i 2008 hadde fartøyet - som da het «Eide Carrier» - problemer i sterk vind, meldte Kvinnherin­gen.

Hovedredni­ngssentral­en for Sør-norge på Sola fikk første melding om at fartøyet hadde problemer klokken 10.48 onsdag. Rett før klokken 13 meldte Hovedredni­ngssentral­en at «Tide Carrier» hadde ankerfeste mens slepebåten «BB Worker» jobbet med å sette sleper ved Feistein fyr på Jæren.

 ?? REFVEM FOTO: FREDRIK ?? Et Sea King-helikopter over havaristen.
REFVEM FOTO: FREDRIK Et Sea King-helikopter over havaristen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway