Fædrelandsvennen

Endelig snø – påska kan være

Elendig sikt, renneføyke og nesten 30 cm nysnø. Folk jublet på Hovden i morgentime­ne onsdag.

- TEKST OG FOTO: ODD-INGE RØNNING ULEBERG odd.inge.uleberg@fvn.no

– Nå er påska reddet. Både i alpinbakke­n og ute i langrennsl­øypene. Deeeilig, roper Sture Pilgaard på Hovden Skisenter mellom kulingkast­ene.

Det er til tider vondt å stå oppreist, men trekkene går og det fylles i bakken. En mann er sint fordi heisen ikke går. Han vil helt til topps. Der er det null sikt og farlig.

MELDER DRØMMEFORH­OLD

Vakthavend­e meteorolog Elbjørg vil ikke love påskeværet ennå, men sier Pilgaard absolutt kan ha rett.

– Får vi normale temperatur­er vil denne snøen ligge. Det er jo ikke vanlig med mildværet vi har hatt. Men først og fremst kommer det nå en flott torsdag og fredag, melder Moxnes.

Tirsdag og onsdag er det kommet opp mot 30 centimeter nysnø på Hovden. Også skistedene på Bortelid, Ljosland og Brokke har fått rikelig.

Når sola kommer tilbake torsdag og fredag, og kuldegrade­ne setter inn, er det duket for drømmeforh­old. Til helga blir det mer snø, kanskje nye 15–20 centimeter. Neste uke fortsetter med kuldegrade­r.

– Heeeeerlig, roper Tor Jøran Kvivle og sønnen Benjamin Kvivle og jubler i det de renner forbi Fædrelands­vennens fotograf.

Vi får stoppet dem. De er meget fornøyde med snø, selv om de skal ned igjen til kysten før helga.

– HELT FANTASTISK

– Helt fantastisk. Det snør masse og er surt, men helt fantastisk, sier Karin og Sondre Gabrielsen. De er også klare for en formiddag i bakken.

Brøytemann­skapene hadde mye å gjøre på Hovden onsdag formiddag. Ikke før de hadde ryddet en vei, blåste den igjen.

Det snødde mellom fem og syv centimeter i timen på formiddage­n. Rundt kl.12.00 skulle det øke på, før det klarnet opp.

I langrennsl­øypene var det ikke et menneske å se. De fleste satt trolig inne rundt peisen og ventet på tråkkemask­inen.

ROLIG VETERAN

For tre år siden på denne tiden spadde folk fram biler og campingvog­ner på Hovden. Det var kolossale snømengder. Fædrelands­vennens utsendte reiste egentlig opp for å vise kontrasten – og hvor ekstremt lite snø det har vært i fjellet i år. Den planen forble på tegnebrett­et.

Onsdag kom virkelig vinteren til Agders fjellheim.

– Den gjør alltid det. Jeg har ikke fryktet lite snø til påske. Vinteren kommer altid den, sier Ole Bruun ved Hovden Høyfjellse­nter. Bruun har 40 års erfaring fra Hovden i år.

 ?? FOTO: ULEBERG, ODD INGE ?? Det blåste og snødde og ikke så mange var ute på Hovden onsdag formiddag. Bildet er tatt ved varmestua i alpinsente­ret. De siste to dagene er det kommet nesten 30 centimeter kram nysnø.
FOTO: ULEBERG, ODD INGE Det blåste og snødde og ikke så mange var ute på Hovden onsdag formiddag. Bildet er tatt ved varmestua i alpinsente­ret. De siste to dagene er det kommet nesten 30 centimeter kram nysnø.
 ??  ?? Herlig med snø, mener Karin og Sondre Gabrielsen.
Herlig med snø, mener Karin og Sondre Gabrielsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway