Fædrelandsvennen

Tvang mot folket - politikere i utakt

- ATLE LARSEN

I det siste har jeg blitt svært bekymret over det demokratis­ke sinnelaget som kommer til syne hos enkelte politikere og politiske gruppering­er.

●● Kommunesty­ret i Songdalen vedtok folkeavste­mning om kommunesam­menslåing. Resultatet ble 57 % mot. Likevel vedtok Songdalen kommunesty­re å si ja til sammenslåi­ng hvis Søgne sa ja.

14.09.2016 var det felles formannska­psmøte mellom Søgne og Songdalen kommuner. Det ble da debatt om mulighet for å utrede et K3-alternativ (Kristiansa­nd, Søgne, Songdalen). Dersom K3 skal utredes må det komme et initiativ fra Søgne. Dette alternativ­et har aldri vært et alternativ og heller ikke stemt over i formannska­p/kommunesty­re (se felles formannska­psmøte 14.9.2016).

At Søgne, Songdalen og Kristiansa­nd ifølge artikler i riksmedier er foreslått tvangssamm­enslått, virker derfor helt uforståeli­g. Denne måten å presse gjennom et politisk ukorrekt alternativ kan fremme politikerf­orakt, mistillit og mistro til våre folkevalgt­e, både sentralt og lokalt.

For meg er et demokratis­k sinnelag så viktig at jeg mener det må vurderes å fraråde innbyggern­e å gi sin stemme til politikere som ikke tar klar avstand fra tvang i denne saken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway